Nedjelja, 28. travnja 2024.

Poduzetnička zona dobiva nove investitore, u planu je izgradnja hale vrijedna 2,5 milijuna eura

Poduzetnička zona A-sjever u Đurđevcu dobiva nove investitore, a uz to će biti otvorena i nova radna mjesta.

Naime, Grad Đurđevac je u siječnju objavio dva natječaja – jedan se odnosi na prodaju građevinskog zemljišta u zoni koja ima proizvodnu i poslovnu namjenu, a drugi natječaj obuhvaća prodaju građevinskih parcela za koje je ishođena građevinska dozvola za gradnju tipskih hala, poručili su iz đurđevačke Gradske uprave.

Gradonačelnik Hrvoje Janči rekao je kako je jedan poduzetnik u Poduzetničkoj zoni već završio izgradnju jedne hale, a na dodatne dvije čestice planira se hala površine 1000 metara kvadradnih uz zapošljavanje deset dodatnih radnika.

– Ukupna vrijednost investicije veća je od milijun eura, a planira se izgradnja poslovno-skladišne hale s prodajnim salonom za proizvodnju betonske galanterije – rekao je gradonačelnik.

Izvor: Grad Đurđevac

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Đurđevca Željko Lacković izrazio je zadovoljstvo zbog konstantnih ulaganja na području Đurđevca.

– Popunjavamo poduzetničku zonu i to je pozitivan iskorak i smjer za grad i naše sugrađane – poručio je Lacković.

Gradonačelnik Janči dodao je kako se i jedna zagrebačka tvrtka javila za halu površine 1660 metara kvadratnih u kojoj bi se pokrenula proizvodnja invertnog sirupa.

– Vrijednost investicije veća je od 2,5 milijuna eura, a tvrtka se bavi prehrambenom, farmaceutskom i industrijom deterdženata i poljoprivrede, odnosno dodacima i materijalima za rad u tim industrijama. Do sada su na tom dijelu zone prodane tri najveće hale koje smo isprojektirali, a za četvrtu je iskazan interes lokalne tvrtke s 80 zaposlenih. Planiramo i dalje projektirati hale po već uhodanom modelu i na taj način pomagati poduzetnicima da prijeđu administrativne barijere oko ishođenja građevinske dozvole – kazao je Janči.

Podsjetimo, poduzetnici u Đurđevcu mogu ostvariti značajne olakšice. U prvom redu tu je umanjenje kupoprodajne cijene građevinskog zemljišta i oslobođenje od plaćanja komunalne naknade. Za građevine namijenjene proizvodnim djelatnostima investitori su oslobođeni od plaćanja komunalnog doprinosa u 100-postotnom iznosu. Za građevine namijenjene neproizvodnim djelatnostima investitori su oslobođeni plaćanja komunalnog doprinosa za svakog novozaposlenog radnika s područja Grada Đurđevca u iznosu od dva posto, a za svakog novozaposlenog radnika izvan područja Grada Đurđevca u iznosu od jedan posto.

zatvori