Ponedjeljak, 29. travnja 2024.

PODNESENA PRIJAVA Na dvorac Inkey dogradit će se novo krilo u kojem će se nuditi welness sadržaji, osmišljeni i drugi sadržaji za turiste

Podnesena je prijava projektnog prijedloga za rekonstrukciju dvorca Inkey u Rasinji.

U Službi ureda župana govore kako je prijava rezultat suradnje Koprivničko-križevačke županije, Općine Rasinja i Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije uz stručnu pomoć Regionalne razvojne agencije PORA-e Koprivničko-križevačke županije. Projekt pritom nosi naziv “Rekonstrukcija dvorca Inkey u infrastrukturu u funkciji razvoja wellness turizma”, a prijavljen je na poziv financiran iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021. – 2026.

– Opći cilj projekta je prilagodba javne turističke infrastrukture – dvorca Inkey u infrastrukturu u funkciji razvoja wellness turizma što će se postići obnovom zgrade dvorca, dogradnjom krila na postojeću zgradu dvorca u kojoj će se nuditi wellness sadržaji i kroz uvođenje digitalnih sadržaja i informacijsko-komunikacijskih tehnologija namijenjenih turistima i posjetiteljima – ističu u Službi ureda župana.

Spomenimo da je ukupna vrijednost projekta koji će se provoditi 23 mjeseca 13,1 milijuna eura.

zatvori