Petak, 26. travnja 2024.

Počinje isplata uskrsnica za stanovnike Gole

Općina Gola osigurala je uskrsnice za umirovljenike, korisnike osobne invalidnine, osobe starije od 65 godina bez ikakvih mirovinskih primanja, korisnike zajamčene minimalne naknade Centra za socijalnu skrb i roditelje djece polaznika Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Podravsko sunce.

– Tako će 39,82 eura dobiti korisnici zajamčene minimalne naknade, roditelji djece polaznika Podravskog sunca, korisnici osobne invalidnine i osobe starije od 65 godina bez ikakvih mirovinskih primanja, a isti iznos namijenjen je i umirovljenicima s mirovinom do 238,90 eura, dok će 26,54 eura dobiti umirovljenicima s mirovinom i to s primanjima od 238,90 eura do 331,81 eura – poručuju iz Općine.

Dodaju da će se sredstva isplaćivati na temelju odreska za mirovinu od mjeseca koji prethodi mjesecu u kojem će se uskrsnica isplaćivati.

– Umirovljenici koji primaju mirovinu putem tekućih ili štednih računa poslovnih banaka moraju predočiti obavijest o mirovinskim i invalidskim primanjima za prethodni mjesec. Osobama starijim od 65 godina bez ikakvih mirovinskih primanja isplata sredstava obavit će se na temelju priložene osobne iskaznice i potpisane izjave da nisu korisnici nikakvih mirovinskih primanja.

Korisnici zajamčene minimalne naknade i korisnici osobne invalidnine dužni su uz zahtjev priložiti presliku Rješenja Centra za socijalnu skrb. Roditelji djece polaznika Podravskog sunca dužni su priložiti potvrdu o školovanju – objašnjavaju.

Sredstva će se isplaćivati putem tekućih, odnosno žiro računa dostavljenih uz zahtjeve. Iznimno, korisnicima koji ne posjeduju niti tekući niti žiro račun, isplata prigodnog dara izvršit će se gotovinski putem blagajne Općine Gola i to:

  • u prostorijama Općine Gola 28. i 29. ožujka od osam do 13 sati,
  • u Društvenom domu Otočka 30. ožujka od 11 do 15 sati,
  • u Društvenom domu Gotalovo 31. ožujka od osam do 13 sati,
  • u Vatrogasnom domu Novačka 4. travnja od osam do 13 sati,
  • u Društvenom domu Ždala 5. travnja od osam do 13 sati.
zatvori