Četvrtak, 2. svibnja 2024.

Planiraju se nova zanimanja za srednjoškolce, moći će se školovati za web dizajnere, u Srednjoj školi Koprivnica dva razreda medicinskih sestara…

Koprivničko-križevačka županija predstavila je planove za upis učenika u prve razrede srednjih škola u nadolazećoj školskoj godini.

Naime, nakon održanog radnog sastanka u Službi ureda župana govore kako se od Ministarstva znanosti i obrazovanja očekuju rješenja za nova zanimanja, odnosno web dizajnera u Strukovnoj školi Đurđevac, tehničara za elektroniku u Obrtničkoj školi Koprivnica te agroturističkog tehničara u Srednjoj gospodarskoj školi Križevci. Spomenimo uz to da će se i u 2023./2024. školskoj godini upisivati dva razreda medicinskih sestara u Srednjoj školi Koprivnica. Postupak unosa i potvrđivanja plana upisa za škole i osnivače pritom je trajao do jučer, nakon čega se od ministarstva očekuje verifikacija upisa.

Uz to, u planu je i predstavljanje srednjih škola i prezentacija svih zanimanja na gradskim trgovima u Križevcima i Đurđevcu, dok se u Koprivnici predstavljanje planira na prostoru ispred novoizgrađenog Centra kompetentnosti. Strukovna će se zanimanja predstavljati i putem medija i društvenih mreža, a važan segment promocije bit će i Vodič kroz srednje škole Koprivničko-križevačke županije, nastavili su u Službi ureda župana.

Zamjenik koprivničko-križevačkog župana Ratimir Ljubić naglasio je pak da je ključno uskladiti potrebe gospodarstva i obrtništva s planom upisa kako bi školske ustanove obrazovale mlade za zanimanja koja nedostaju na tržištu rada i time im omogućili ostanak u našoj županiji. Dodao je kako su u tom pogledu odrađeni i individualni sastanci sa srednjim strukovnim školama na kojima je usuglašen broj učenika u razrednom odjelu po pojedinim zanimanjima.

Izvor: kckzz.hr
zatvori