Ponedjeljak, 15. travnja 2024.

Nova skela Križnica uskoro bi trebala zaploviti Dravom

Početkom veljače počeli su radovi na montiranju nove skele Križnica koja će uvelike poboljšati i osigurati sigurniji promet između Pitomača i njezinog naselja Križnice.

Kako ističu iz Komunalnog Pitomača, radovi su pri samom kraju te je ostalo još nekoliko sitnica, a potrebno je onda samo pričekati veći vodostaj Drave kako bi mogla biti puštena u rijeku Dravu i u potpunosti spremna za plovidbu i prijevoz.

– Nova skela bit će minimalne nosivosti od 30 tona, prevozit će između osam i 10 vozila, a na nju će stati 50 putnika, što je 30 više nego na sadašnjoj. Njome će se omogućiti daljnja sigurnija prometna komunikacija između naselja Križnica i ostalih dijelova Pitomače. Osim osiguravanja prometne povezanosti, jedan od najznačajnijih elemenata izgradnje nove skele je povećanje sigurnosti putnika i djelatnika koji obavljaju usluge prijevoza zbog sve većeg prometa i dotrajalosti postojeće skele koja je izgrađena 1975. godine – objašnjavaju u Općini Pitomača.

Dodajmo da se skela financira sredstvima iz Nacionalnog program otpornosti i oporavka. Vrijednost ove investicije iznosi nešto više od 906.000 eura.

zatvori