Subota, 27. travnja 2024.

Nada Šešić: Zajednica kulturno-umjetničkih udruga organizira ove godine dva velika događaja

Zajednica kulturno-umjetničkih udruga Koprivničko-križevačke županije uz održavanje seminara za stručno usavršavanje i likovnih kolonija na području županije, sve svoje zainteresirane članice i članove podržava u seminarima diljem Hrvatske koje organizira Hrvatski sabor kulture.

– Zajednica snosi financijske troškove prijevoza za zainteresirane članice i članove koji seminar polaze na destinacijama izvan županije – rekla je predsjednica zajednice dr. Nada Šešić.

Uz sve aktivnosti za ovu godinu Šešić je spomenula dva događanja koja ih očekuju u ovoj godini.

– U Đurđevcu, koji će biti domaćin, organiziramo 39. susret likovnih stvaralaca Hrvatske i izložbu susreta koja će biti u Muzeju grada Đurđevca od 15. rujna do 14. listopada – najavljuje Šešić.

Dodaje da su ove godine prihvatili domaćinstvo 20. državnih susreta malih vokalnih sastava.

– Organiziramo ovaj susret u suradnji s Hrvatskim saborom kulture, a održat će se u dvorani Domoljub u Koprivnici od 21. do 22 listopada – napomenula je.

Podsjetimo, Zajednica kulturno-umjetničkih udruga Koprivničko-križevačke županije je zajednica slobodno udruženih amaterskih kulturno-umjetničkih udruga s područja Koprivničko-križevačke županije koja djeluje radi ostvarivanja zajedničkih potreba i interesa, kao i aktivnosti na području županije.

Tekst: Silvija Zidar

zatvori