Subota, 27. travnja 2024.

Načelnik Kolman potpisao ugovore s predstavnicima udruga

Načelnik Općine Rasinja Danimir Kolman potpisao je ugovore s predstavnicima udruga koje su se javile na javni poziv za financiranje programa i projekata od interesa za opće dobro.

– Potpisivanje je održano u Vatrogasnom domu u Rasinji, a prijavljene programe je ocjenjivalo imenovano povjerenstvo te je u skladu s planiranim sredstvima za te namjene i kvalitetom programa odobrilo sredstva za njihovo sufinanciranje – napominju u Općini.

Dodaju da se na javni poziv prijavilo 16 udruga i to Udruga antifašističkih boraca i antifašista Općine Rasinja, Udruga vinogradara i voćara Grozdek Subotica Podravska, Lovačko društvo Vepar Veliki Poganac, Udruga umirovljenika Matice Općine Rasinja, NK Galeb Koledinec, NK Rasinja, NK Sabaria Subotica Podravska, Udruga za očuvanje prirodne i kulturne baštine rodnoga kraja Podravska gruda Cvetkovec, Rasinjska udruga mladih RUM, Udruga vinogradara i voćara Soviljnjak Rasinja, ŠRK Karas Kuzminec, Ribolovni klub ŠVELEC Rasinja, Udruga žena Koledinec, Udruga mladih Subotica Podravska, Lovačka udruga za uzgoj, zaštitu i lov divljači ZEC Kuzminec i Udruga žena Subotica Podravska.

– Na potpisivanju su uz načelnika bili i predsjednik Općinskog vijeća Zvonimir Fajfarić i donačelnik Općine Nikica Štibić koji je ovlaštenim osobama udruga nakon potpisa uručio njihov primjerak ugovora u kojem su definirana sva prava i obveze ugovornih strana. Predstavnici udruga su zahvalili na odobrenim sredstvima i izrazili obećanje da će svoje programe kvalitetno realizirati tako da zadovolje osnovnu intenciju sufinanciranja, a to je interes za opće dobro. Posebno je skrenuta pažnja da je obveza udruga nakon završenog programa, a u skladu s ugovorenim rokom, dostava opisnog i financijskog izvješća Općini sa svim dodatnim prilozima kako bi se ocijenila opravdanost korištenja namjenski dodijeljenih sredstava – zaključuju u Općini.

Fotografije s potpisivanja dostupne su ovdje.

zatvori