Subota, 4. svibnja 2024.

Mladić (21) koji je oteo, silovao, zlostavljao i iskorištavao dvije maloljetnice nakon žalbe osuđen na četiri godine maloljetničkog zatvora

Nakon što je Visoki kazneni sud Republike Hrvatske usvojio žalbu Županijskog državnog odvjetništva u Varaždinu, 21-godišnjak koji je na području Koprivnice oteo, silovao i spolno zlostavljao i iskorištavao maloljetnice osuđen je kaznom maloljetničkog zatvora u trajanju od četiri godine.

Kako stoji u priopćenju, mladić je proglašen krivim zbog počinjenja navedenih kaznenih djela na području Koprivnice od lipnja do rujna 2019. godine na štetu maloljetne žrtve te u studenom i prosincu 2020. godine na štetu druge maloljetne žrtve.

– Prvostupanjskom presudom optuženom 21-godišnjaku je izrečena kazna maloljetničkog zatvora u trajanju od tri godine i šest mjeseci. Visoki kazneni sud je prihvatio žalbene argumente državnog odvjetništva da je izrečena kazna preblaga s obzirom na težinu i okolnosti počinjenih kaznenih djela te je osudio optuženika na kaznu maloljetničkog zatvora u trajanju od četiri godine – navedeno je u priopćenju.

Spomenimo i da je Visoki kazneni sud Republike Hrvatske prihvaćanjem žalbe državnog odvjetništva ukinuo dio presude kojom je mladić oslobođen optužbe za kazneno djelo spolne zlouporabe djeteta mlađeg od 15 godina utvrdivši da je prvostupanjski sud pogrešno utvrdio činjenice i neosnovano ga oslobodio zbog čega je predmet vraćen Županijskom sudu u Varaždinu radi ponovnog suđenja.

zatvori