Utorak, 7. svibnja 2024.

Koprivničko-križevačka županija blizu statusa Županija – prijatelj djece, Ljubić: Vjerujem da ćemo ostvariti i zadnji preostali korak

Koprivničko-križevačka županija na korak je do ostvarivanja statusa Županija – prijatelj djece.

Izvijestili su to iz Službe ureda župana nakon što je održan sastanak Koordinacijskog odbora projekta. Kako je to uvodno istaknuo zamjenik koprivničko-križevačkog župana Ratimir Ljubić, ujedno i predsjednik odbora, Županija je zahvaljujući svim aktivnostima i projektima koji se kontinuirano provode sukladno strategiji projekta dobila otvoreni poziv Saveza društava Naša Djeca Hrvatske za kandidaturu.

– Dokazali smo da ozbiljno radimo na stvaranju uvjeta za rast i razvoj djece koji omogućavaju jednak pristup obrazovanju i zdravstvenoj skrbi te da potičemo sportske i izvannastavne aktivnosti i kreativnog stvaralaštvo uz snažnu participaciju u lokalnoj zajednici. Ovaj poziv za kandidaturom je kruna naših nastojanja, ali i potvrda da radimo sjajne stvari koje su usmjerene na dobrobit djece. Vjerujem da ćemo ostvariti i zadnji preostali korak te da će Županija uskoro imati ovaj prestižni status – istaknuo je Ljubić.

Članovi koordinacijskog odbora složili su se da će u što kraćem roku prikupiti nužne podatke koji su potrebni za kompletiranje kandidature kojim će se postići status.

Izvor: kckzz.hr
zatvori