Četvrtak, 2. svibnja 2024.

Koprivničancima stižu nelogični računi od Koprivničkih voda, Jakšić: Očito je da se dogodio teški fail

Građani Koprivnice se žale na nelogične probleme s računima koje proteklih mjeseci primaju od Koprivničkih voda.

Problem je to softverskog sustava Koprivničkih voda na koji je na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Koprivnice ukazao HDZ-ov Saša Cestar rekavši da je primijetio da pristigli računi ne štimaju ili ih nema, događali su se i problemi s obračunom na kraju prošle godine, a napomenuo je i da je račune za vodu za protekla tri mjeseca dobio tek danas. U sličnoj situaciji su i drugi građani, dodao je.

– U današnje doba tehnologije po meni je to apsurd. Neki ljudi su sada dobili po tri računa odjedanput, mislim da je to veliki problem i da se nešto treba napraviti – kazao je Cestar.

Gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić rekao je da je svjestan problema i da ga je potrebno riješiti što prije.

– Točno je da su Koprivničke vode na ulasku u ovu godinu mijenjale softverski sustav i očito je da se dogodio teški fail i teška greška. Čija je to greška, nije moje da istražujem, ali očekujem da odgovorne osobe taj sustav riješe i da takvih problema nema. Očekujem da zbog takvih gluposti ne dobivam upite građana, jer ako pošteno plaćaju vodu, tada sustav mora funkcionirati. Može se dogoditi greška, ali ne u ovakvom obujmu, ovo je nedopustivo – istaknuo je Jakšić i dodao da će Koprivničke vode dobiti zaduženje da objasne što je i gdje zapelo.

zatvori