Subota, 4. svibnja 2024.

Koncert klape CAMBI Kaštel Kambelovac povodom Međunarodnog dana žena u dvorani Domoljub

Klapsko pjevanje karakterizira skladno višeglasno pjevanje i jedno je od prvih asocijacija za Dalmaciju.

Pjevajući tradicionalne dalmatinske i zabavne pjesme, svojim nastupom i vrhunskim izvedbama, klapa Cambi je uspjela ostvariti sklad dalmatinske glazbene baštine i suvremenih glazbenih izričaja. Mnoge su skladbe koje su u njihovoj izvedbi dobile poseban štih zbog čega su postali nadaleko poznati kao jedna od ponajboljih dalmatinskih klapa. Ne more mi bit, Kriva karta, Dugo nije pala kiša, Popucale rebatine, Od zipke do križa, Jedna rič, Sad kada došla si samo su dio repertoara koji će odzvanjati u subotu 11. ožujka od 19 sati dvoranom Domoljub u Koprivnici. Produžite proslavu Međunarodnog dana žena uz uživanje u očaravajućim tenorima Eduarda Šegote, Joze Delaša i Duška Britvića, baritonu Mislava Biočine, bas – baritonu Hrvoja Lozančića te basu Andrije Akrapa i Dine Šimere.

Klapa Cambi osnovana je 1986. godine i od tada djeluju u sastavu KUD-a Cambi iz Kaštel Kambelovca. Naziv potječe od prezimena plemićke obitelji Cambi. Široj publici postaju poznati 1991. godine nakon prvoga nastupa u Omišu na Festivalu dalmatinskih klapa. Svojim su djelovanjem kroz dugi niz godina izbrusili svoj stil i izričaj za što su zaslužili niz nagrada i priznanja.

Klapsko pjevanje lijepo zvuči putem radio valova ili posredstvom TV prijamnika, no uvijek je poseban doživljaj čuti ih uživo.

Doživite i vi skladne zvukove klapske pjesme u dvorani Domoljub. Još uvijek imate mogućnost nabaviti ulaznice na blagajni Domoljuba radnim danom od 13 do 17 sati ili rezervirati na broj telefona 222-390 te na e-mail [email protected]. Mjesta su ograničena, stoga nemojte dugo čekati.

zatvori