Petak, 3. svibnja 2024.

FOTO Župan ugostio dobitnike Suncokreta ruralnog turizma: Ova priznanja pokazuju kako naša županija ima značajnu perspektivu u turizmu

Koprivničko-križevački župan Darko Koren ugostio je jučer dobitnike nacionalnih nagrada “Suncokret ruralnog turizma Hrvatske” koju dodjeljuje Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj Klub članova Selo 10. godinu zaredom.

Kao što je pojasnio župan, Županija je u projekt uključena od 2015. godine, a dosad je bilo 10 nagrađenih i 34 prijavljenih. Podsjetimo, ove godine zlatnu povelju u kategoriji “Tradicijska (moderna) domaćinstva” dobila je kuća za odmor Florek & Florica iz Kalnika, zlatnu povelju u kategoriji “Vinski turizam” dobila je Vinarija Kostanjevec za vino s koprivom, koja je ideju razvila u suradnji s Turističkom zajednicom grada Koprivnice, a brončanu povelju u kategoriji “Aktivni turistički sadržaji u ruralnom prostoru” dobio je projekt Podravina Adventure u kojemu sudjeluju Turistička zajednica grada Đurđevca, Turistička zajednica područja Dravski Peski i Koprivničko-križevačka županija

>> SUNCOKRET RURALNOG TURIZMA Dvije zlatne i jedna brončana medalja stigle u našu županiju

– Ova priznanja pokazuju kako naša županija ima značajnu perspektivu u turizmu, čemu je svatko od vas dao svoj doprinos te smo uvjereni kako će kroz ovaj projekt naša turistička ponuda postati još vidljivija na državnoj razini. Želim vam mnogo uspjeha u razvoju vaših djelatnosti, u suradnji s našim turističkima zajednicama te vam zahvaljujem na angažmanu i odličnim rezultatima – poručio je Koren nagrađenima.

Predsjednica Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj Klub članova Selo Dijana Katica čestitala je svim dobitnicima priznanja naglasivši kako su Suncokreti pokazatelj da se na području Koprivničko-križevačke županije ozbiljno razmišlja o turističkoj ponudi i razvoju novih turističkih proizvoda.

– Nije bilo lako odabrati najbolje jer na području županije je sve više turističkih destinacija koje doprinose razvoju ruralnog područja, poduzetništva i održivog razvoja. Naša udruga 25 godina radi na promociji destinacija koje možda ranije nisu bile toliko zastupljene, a ono što je vidljivo jest porast kvalitete i ponude koja raste u kontinentalnom dijelu Hrvatske – kazala je Katica.

Prigodnim riječima obratili su se i Alen Janći, direktor Turističke zajednice područja Dravski peski koji je kazao kako je adrenalinski turizam segment koji se odlično uklopio u postojeću ponudu, posebice zbog potencijala koji nudi rijeka Drava i pjeskovite staze u području Đurđevačke Podravine. Nadalje, direktor Turističke zajednice grada Koprivnice Renato Labazan i glavni tehnolog i somelier Vinarije Kostanjevac Luka Košćak su pojasnili turističke potencijale u vinarskom segmentu, a Suzana Florenino, vlasnica kuće za odmor Florek & Florica na Kalniku, istaknula je nužnost poduzetničkih inicijativa i mogućnosti koje prirodne ljepote županije nude u poduzetničkom smislu.

zatvori