Subota, 4. svibnja 2024.

FOTO Zanimljive radionice privukle mnoštvo djece u koprivničku knjižnicu

Programi koje je tijekom praznika organizirala Knjižnica i čitaonica Fran Galović izazvali su veliki interes djece i roditelja.

Praznici u Makerspaceu odvijali su se u vrijeme prvog dijela školskih proljetnih praznika, od 20. do 24. veljače, kada su knjižničari održavali radionice za djecu svih uzrasta.

– Odaziv je bio velik, a u programe je bilo uključeno ukupno 60 sudionika te mnogi zainteresirani nisu ni dobili mogućnost sudjelovanja zbog ograničenog broja polaznika – poručili su iz knjižnice.

Prvu radionicu Pametni telefoni + pametne navike + društvene igre održala je knjižničarka Maja Krulić-Gačan, dok je njezin kolega Petar Lukačić s djecom izrađivao kreativne igre od kartona.

Knjižničarka Ana Škvarić koordinirala je program Lego gradionice, dok su se pod vodstvom Ide Gašpar djeca bavila robotima. Jasminka Vajzović provela je pak kreativnu eko radionicu Čarobno stablo.

– Programi su održani u prostoru Makerspacea koji se opet pokazao kao odlično mjesto za učenje kroz zabavu, igru, istraživanje i timski rad – zaključili su iz knjižnice.

zatvori