Petak, 3. svibnja 2024.

FOTO U Koprivnici održana predsmotra u pripovijedanju djece i mladih, njih sedmero ide na državno izdanje

U Koprivnici je po prvi put održana predsmotra u pripovijedanju djece i mladih.

Priopćili su to iz Društva hrvatskih pripovjedača i objasnili da državna smotra u pripovijedanju svake godine u Varaždinu okupi djecu i njihove mentore u pripovjednom krugu u kojem djeca mogu oživjeti tradicijsku baštinu te kulturu govorenja i slušanja pomoću pripovijedanja.

– Zbog sve većeg interesa ove je godine organizator i inicijator uz pomoć majstora pripovjedača iz cijele Hrvatske organizirao i predsmotre u mnogim gradovima da bi što više djece moglo iskusiti pripovijedanje i dobiti povratnu podršku i informaciju od profesionalnih pripovjedača i drugih stručnjaka – naglasili su.

Za Koprivničko-križevačku županiju predsmotru su tako vodile Jelena Premec, odgajateljica i majstorica pripovijedanja iz Koprivnice, i Ivanka Ferenčić Martinčić, knjižničarka, književnica i majstorica pripovijedanja iz Virja. Prosudbenom povjerenstvu pridružila se i Adrijana Hatadi, knjižničarka i profesorica hrvatskog jezika iz Osnovne škole Braće Radić.

– Mali pripovjedači oduševili su svojim entuzijazmom, snagom nastupa i prenesenom imaginacijom, a sedmero ih se upućuje na državnu smotru u Varaždin uz preporuku prosudbenog vijeća – zaključili su u društvu.

zatvori