Subota, 27. travnja 2024.

FOTO Stotinjak vatrogaskinja okupilo se na druženju u Đelekovcu ususret Međunarodnom danu žena

Ususret Međunarodnom danu žena Vatrogasna zajednica Koprivničko-križevačke županije jučer je organizirala druženje članica dobrovoljnih vatrogasnih društava.

– Ovo je drugo takvo godišnje druženje, a u Vatrogasnom domu u Đelekovcu okupilo se stotinjak vatrogaskinja. Okupljene su pozdravili Darko Palaš, predsjednik Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije, dožupan Ratimir Ljubić, županijski vatrogasni zapovjednik Zvonimir Habijan te domaćini – načelnica Lara Samošćanec i predsjednik DVD-a Đelekovec Marijan Posavec. Svi oni čestitali su ženama u vatrogastvu na hrabrosti i požrtvovnosti te im zahvalili na radu i trudu koji ulažu u svojim dobrovoljnim vatrogasnim društvima – poručila je Sonja Markić, izvjestiteljica Vatrogasne zajednice grada Koprivnice.

Koprivničko-križevačka županija je po broju žena u vatrogastvu druga u Hrvatskoj. Od ukupno 9.500 vatrogasaca, 2.264 je žena, a od 1.725 operativnih vatrogasaca, čak 214 je vatrogaskinja.

– Kada se na intervenciji okreneš, nije bitno kojeg je spola osoba iza tebe, nego da li vjeruješ toj osobi, a to je jedino važno – sažeo je predsjednik Darko Palaš u jednoj rečenici srž vatrogastva.

Dodajmo da su program u Đelekovcu upotpunili učenici Osnovne škole Mihovila Pavleka Miškine te Društvo žena Reka s kolačima i predstavom. Svaka vatrogaskinja dobila je prigodan poklon, cvijet i čokoladu.

zatvori