Ponedjeljak, 29. travnja 2024.

FOTO Povodom Međunarodnog dana civilne zaštite održan okrugli stol o utjecajima klimatskih promjena na sustav

U prostorijama Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Koprivnica održan je okrugli stol povodom Dana civilne zaštite Republike Hrvatske i Međunarodnog dana civilne zaštite.

U Službi ureda župana govore da je okrugli stol održan u organizaciji Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije i Službe civilne zaštite Koprivnica, a tema okruglog stola bila je “Klimatske promjene – izazov za sustav civilne zaštite”.

Svoje su viđenje sudionicima tako predstavili predstavnici Hrvatskih voda, Hrvatskih šuma, Državnog hidrometeorološkog zavoda, Veleučilišta Velika Gorica, Gimnazije Fran Galović i Javne ustanove za zaštićene dijelove prirode Koprivničko-križevačke županije.

Uvodnim riječima prisutnima se obratio i zamjenik koprivničko-križevačkog župana Ratimir Ljubić, ujedno i načelnik stožera, koji je zahvalio svim panelistima na odazivu i istaknuo kako županijski sustav civilne zaštite funkcionira na najvišoj mogućnoj razini te je u brojnim kriznim situacijama od pandemije, poplava, potresa, rata u Ukrajini i migrantske krize, dosad pokazao iznimno visoku razinu profesionalizma i stručnosti.

– S velikom ponosom možemo istaknuti izvrsnu suradnju svih sastavnica, žurnih službi i operativnih snaga sustava civilne zaštite koje pokazuju organiziranost i kvalitetnu suradnju čime se dodatno ulijeva povjerenje i sigurnost svim građanima s područja županije bez obzira na složenost situacije. Županija će i nadalje podržavati rad žurnih službi, pomagati u pripremi vježbi i prezentacijama opreme i rada snaga sustava civilne zaštite te nastaviti ovu uspješnu suradnju na dobrobit svih sugrađana – poručio je Ljubić.

zatvori