Nedjelja, 12. svibnja 2024.

FOTO Pogocima Mudražije i Krstanovića Slaven pobijedio Istru i osvojio važne bodove

Nakon dvotjedne reprezentativne stanke nogometaši Slaven Belupa večeras su na Gradskom stadionu Ivan Kušek-Apaš ugostili Istru 1961.

Utakmica se igrala u sklopu 27. kola SuperSport Hrvatske nogometne lige, a završila je pobjedom Farmaceuta od 2:0. Pogotke za koprivničku momčad postigli su Mudražija i Krstanović, poručuju iz kluba.

– Na otvaranju utakmice nismo vidjeli previše ispred oba gola, a onda je u 15. minuti Mioč okušao svoj udarac s 20 metara. Lopta je otišla pokraj desne vratnice gola Istre. U 25. minuti Crnac je lijepo prošao po desnoj strani i čvrstom loptom pronašao Mudražiju koji ju nije dobro zahvatio. Otišla je pokraj gola. Samo tri minute kasnije opasan udarac Hoxhe obranio je Majkić. Naša je momčad u vodstvo stigla u 39. minuti. Marina je centrirao, a Mudražija se odlično snašao na prvoj stativi i glavom zabio za 1:0. Do kraja prvog poluvremena rezultat se nije mijenjao, iako su gosti prijetili preko Mlinare, a Slaven preko Crnca – ističu.

U nastavku je prva zaprijetila Istra. Dugo se čekalo na priliku, a onda je Petrusenko u 65. minuti zatresao vratnicu kada je pucao iz daljine. Hlevnjak je mogao povećati vodstvo Slavena u 70. minuti. Koprivnička je momčad odigrala savršenu kontru, Mioč je uposlio Hlevnjaka koji se sam sjurio na gol gostiju, no nije uspio postići pogodak. Tri minute kasnije 2:0; Bosec je projurio lijevom stranom i uposlio Krstanovića koji mirno pogađa mrežu gostiju za svoj 121. pogodak u najvišem rangu hrvatskog nogometa.

Spomenimo da će u idućem kolu Slaven Belupo ponovno biti domaćin. U Koprivnici u petak gostuje Varaždin. Utakmica će se igrati s početkom u 16 sati.


31.3.2023. – 27. kolo SuperSport HNL

Gradski stadion Ivan Kušek – Apaš, Koprivnica

NK Slaven Belupo – NK Istra 1961 2:0 (1:0)

NK SLAVEN BELUPO: Čović – Hlevnjak, Tepšić, Božić, Soldo, Martinaga (od 61. Bosec) – Mioč, Marina (od 87. Bašić), Mudražija (od. Krstanović) – Hoxha (od 81. Perošević), Crnac (od 87. Manaj). Trener: Zoran Zekić.

NK ISTRA 1961: Hujber, Majstorović (od 46. Bradarić), Galilea, Kadušić (od 81. Kopljar) – Mlinar (od 81. Duvnjak), Petrusenko, Caseres – Marin, Josipović (od 70. Bakrar), Vuk (od 70. Boultam). Trener: Gonzalo Garcia.

Suci: Fran Jović, Hrvoje Radić, Luka Pušić, Tihomir Pejin

VAR: Ante Čuljak, AVAR: Kristijan Novosel

Strijelci: 1:0 Mudražija 39′, 2:0 Krstanović 73′

Žuti karton: Mudražija 41′, Mioč 89′ (Slaven Belupo); Mlinar 28′, Petrusenko 52′, Hujber 57′, Galilea 77′ (Istra 1961)

Crveni karton: (Slaven Belupo); (Istra 1961)

zatvori