Subota, 27. travnja 2024.

FOTO: PODRAVINA ADVENTURE Fuček: Otvorili smo quad stazu na pješčanom proplanku Borika

Na prostoru park šume Borik u Đurđevcu ovog vikenda u sklopu projekta Podravina Adventure održava se Sand quad safari Podravina i Airsoft turnir.

Na pješčanom proplanku park šume Borik otvorena je quad staza u obliku leptira, jedinstvena u Hrvatskoj, kako je rekao predsjednik Turističke zajednice grada Đurđevca Mario Fuček na svečanom otvorenju.

– Ova priča je još jedna kockica u turističkoj ponudi Đurđevca i pozivam sve koji vole adrenalin i pijesak koji je naša posebnost, da dođu u naš grad i osjete podravsku gostoljubivost i uživaju u kulturnoj i prirodnoj baštini našeg kraja – rekao je Fuček.

Prisutne je pozdravio i predsjednik novoosnovanog off-road ATV kluba Peski Đurđevac Danijel Josipović.

– Naša novoosnovana udruga bavit će se off road-om i promoviranjem sigurne vožnje i radom s najmlađima. Svi građani Đurđevca i šire su dobrodošli u našu udrugu – bilo to na vožnju na dva ili četiri kotača ili samo šetnju prirodom – dodao je.

Predstavnik kluba Quad safari Podravina Ivan Litvić napomenuo je da se već godinama planira ovakva staza u Đurđevcu.

– Zahvaljujem svima koji su došli da uveličaju ovaj događaj, a odaziv je odličan. Ekipe i quadovi su nam stigli iz Zagreba, Virovitice, Đurđevca, Moslavine, gotovo iz svih dijelova kontinentalne Hrvatske. Skupilo se više od 70 quadova što je više nego dobar odaziv – zaključuje Litvić.

Iz off road kluba Piva dvije, jednog od partnera ovog događaja, govorili su Franjo Pehar, potpredsjednik, te Mario Riđan, predsjednik kluba koji su zahvalili organizatorima i Turističkoj zajednici grada Đurđevca na pozivu.

Nakon službenog otvorenja, ljubitelji i vlasnici quadova po predivnom vremenu krenuli su na panoramsku vožnju po vinorodnoj Bilogori, posjetili su vinariju te nastavili druženje na prostoru park šume Borik. Organiziran je i airsoft turnir, vožnje quadom za građanstvo i djecu po promotivnim cijenama, srednjovjekovne radionice te večera u hostelu Borik i druženje. Dvodnevni događaj nastavlja se i sutra vožnjom po registriranoj motocross stazi Karasov brijeg, ručkom u hostelu Borik te ponovno vožnjama quadom za građanstvo i djecu po promotivnim cijenama i srednjovjekovnim radionicama za djecu i odrasle.

– Organizirat ćemo tematske aktivnosti par puta godišnje da se okupi čim veći broj ljubitelja prirode i adrenalina i nadam se da će to biti još jedna lijepa turistička priča grada Đurđevca – zaključuje Mario Fuček.

Dodajmo da su partneri na Podravina adventure eventu uz Turističku zajednicu Grada Đurđevca i Turistička zajednica područja Dravski Peski, ASK Templari, Stari Grad d.o.o., Off road klub Piva dvije i Karas d.o.o.

zatvori