Petak, 26. travnja 2024.

FOTO Održana početna konferencija projekta ‘Pružimo pomoć za lakši život II’

Danas, 31. ožujka 2023. godine s početkom u 12 sati u restoranu Katarza u Koprivnici održana je početna konferencija projekta “Pružimo pomoć za lakši život II”-UP.02.1.1.16.0413 Udruge invalida Koprivničko-križevačke županije.

Projekt se provodi u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Područni ured Križevci i Hrvatskim zavodom za socijalni rad, Područni ured Koprivnica. Radi se o projektu iz programa zapošljavanja žena – Zaželi, faza III kojeg sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.

Konferenciji su nazočili članovi i djelatnici Udruge, zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić, Maja Petak iz Hrvatskog zavoda za zapošljavanje te predstavnici medija. Nazočnima su se obratili predsjednik Udruge Miroslav Mačković, gosti i voditeljica projekta Bojana Virag koja je predstavila opće informacije o projektu.

U skladu s ciljevima, projektom je predviđeno zapošljavanje 10 žena, pripadnica ciljane skupine s najviše završenim srednjoškolskim obrazovanjem koje su prijavljene u evidenciji HZZ-a, od kojih se prednost daje pripadnicama teže zapošljivih/ranjivih skupina, a koje bi pružale usluge potpore i podrške za najmanje 60 starijih i/ili nemoćnih krajnjih korisnika.

Ukupna vrijednost projekta je 65.618,16 eura od kojih se 85 posto odnosi na sredstva Europske unije, a 15 posto na sredstva iz Državnog proračuna. Trajanje projekta je od 1.1.2023. do 1.9.2023. godine. Lokacija provedbe je Koprivničko-križevačka županija, odnosno općine Sokolovac, Virje, Gola, Legrad, Hlebine, Koprivnički Bregi i Peteranec. Trenutno je u Udruzi na radnom mjestu radnice za pružanje potpore i podrške starijim i/ili nemoćnim osobama zaposleno devet žena koje rade na području svih sedam općina i pružaju uslugu 60 krajnjih korisnika.

Sadržaj ovog priopćenja isključiva je odgovornost Udruge invalida Koprivničko-križevačke županije.

zatvori