Četvrtak, 2. svibnja 2024.

FOTO Natjecanja u šahu i malom nogometu okupila brojne mališana koji su se borili za plasman na državnu završnicu

U sklopu Plazma Sportskih igara mladih u Svetom Ivanu Žabnom održani su kvalifikacijski turniri u šahu.

Na natjecanju u Osnovnoj školi Grigor Vitez je sudjelovalo ukupno 32 učenika, a najbolji u kategoriji do 15 godina su Kristijan Habijanec, Matias Šolaja i Niko Jurić u kategoriji dječaka, a u kategoriji djevojčica Helena Domislović, Noemi Balažinec i Lorena Mesec. U kategoriji dječaka do 11 godina pobjedili su Mihael Zrinski, Ivan Christiano El Massri i Jakov Kopseak u kategoriji dječaka i Rita Rajković, Danijela Zvonar i Korina Smuđ u kategoriji djevojčica do 11 godina.

Turnir u šahu Plazma Sportskih igara mladih održava se pod pokroviteljstvom FIDE- Svjetske šahovske organizacije i svake godine okuplja najbolje šahiste Hrvatske koji se bore za plasman na državnu završnicu koja će se održati u srpnju u Splitu.

Također, turniri najvećeg malonogometnog turnira u Europi, Coca-Cola Cupa, nastavili su kvalifikacije u Koprivničko-križevačkoj županiji. Najbolje mlade nogometne ekipe nastoje prvo izboriti plasman na županijsku završnicu, zatim slijede velika regionalna finala, dok one najbolje putuju na državnu završnicu koja će se krajem srpnja održati u Splitu.

U Svetom Ivanu Žabnom u napetim utakmicama u kategoriji dječaka plasman u županijsku završnicu izborila je ekipa Žabe u kategoriji 2007. godište i mlađe.

Inače, Coca-Cola Cup najveći je turnir u malom nogometu koji se već desetu godinu organizira pod okriljem Plazma Sportskih igara mladih, a ove godine pohodit će više od 140 gradova i mjesta u svim županijama Hrvatske.

Uz propagiranje sporta i sportskog načina života, ove godine nastavljena je i velika edukativna kampanja Zero Waste – Budi dio igre – Čuvajmo naš planet kojom se sudionike uči o važnosti recikliranja i očuvanja okoliša.

zatvori