Petak, 26. travnja 2024.

FOTO Načelnik Sobota: Projekt ‘Zaželi’ jako je dobro prihvaćen među korisnicima i u lokalnoj zajednici općenito

Vrijedne gerontodomaćice, njih 15, brinu o ukupno 102 korisnika kojima svakodnevno pomažu u obavljanju kućanskih poslova, održavanju okućnice, osobnoj higijeni, ostvarivanju različitih prava, dostavi lijekova i plaćanju računa, a prije svega, na raspolaganju su im za razgovor i druženje.

Rečeno je to na jučerašnjoj početnoj konferenciji projekta Zaželi “Brižne žene Podravske III” koja je održana u Društvenom domu u Kalinovcu.

Načelnik Općine Kalinovac Darko Sobota zahvalio je svima koji su sudjelovali u pripremi i realizaciji ovog projekta, uz želje za nastavkom projekta, s obzirom na to da je odlično prihvaćen među korisnicima i lokalnoj zajednici općenito.

Zamjenik koprivničko-križevačkog župana Ratimir Ljubić čestitao je na trudu u ostvarenju svih dosadašnjih projekata te poželio uspjeh u daljnjim planovima, istaknuvši podršku Županije.

Spomenimo da će se ovim projektom osnažiti i unaprijediti radni potencijal teže zapošljivih žena s nižom razinom obrazovanja, a zapošljavanje u lokalnoj zajednici ublažit će posljedice njihove nezaposlenosti i rizika od siromaštva te ujedno potaknuti socijalnu uključenost i povezati razinu kvalitete života krajnjih korisnika. Kroz projekt je zaposleno 15 žena na razdoblje od šest mjeseci.

Dodajmo da su konferenciji prisustvovali i predstavnici partnera na projektu – načelnici općina Ferdinandovac, Molve, Novo Virje i Podravske Sesvete, predstavnici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Križevci i Hrvatskog zavoda za socijalni rad Područnog ureda Đurđevac.

zatvori