Petak, 26. travnja 2024.

FOTO Koprivničko-križevački policajci tijekom tjedna održali info točke o sigurnosti u prometu

Službenici Policijske uprave koprivničko-križevačke tijekom tjedna su održali info točke u Đurđevcu, Koprivnici i Sokolovcu, a bile su usmjerene na vozače motocikala, mopeda i bicikala te pješake.

U policiji govore da su službenici tako prisutne građane savjetovali da voze tehnički ispravne bicikle, mopede i motocikle te da u vrijeme smanjene vidljivosti obavezno pale svjetla i poštuju prometna pravila. Upoznali su ih i s “četiri ubojice u prometu” i uputili na korištenje zaštitne kacige, reflektirajućih materijala i drugog.

Uz to, u Koprivnici su sudionici prometa imali priliku osjetiti dezorijentiranost, nesigurnost u koraku, smanjenje racionalnog odlučivanja i koordinacije koji nastaju uslijed konzumacije alkohola korištenjem pijanih naočala, dodaju.

– Svrha preventivnih aktivnosti je promicanje prometne kulture svih sudionika u prometu, a s ciljem smanjenja broja prometnih nesreća i njihovih posljedica, ukazivanje na poželjno ponašanje u prometu te poštivanje prometnih propisa – zaključuju u policiji.

zatvori