Petak, 10. svibnja 2024.

FOTO Koprivnički zavod za socijalni rad primio vrijedno priznanje

Hrvatski zavod za socijalni rad, Županijska služba Koprivničko-križevačka, Područni ured Koprivnica primio je priznanje.

– Hrvatska udruga socijalnih radnika tradicionalno je i ove godine dodijelila nagrade socijalnim radnicima, ustanovama socijalne skrbi i organizacijama civilnog društva koji su u proteklom razdoblju svojim znanjem, predanošću i odgovornim radom značajno doprinijeli razvoju profesije i boljoj zaštiti prava i interesa korisnika – rekao je Danijel Rušak, vršitelj dužnosti predstojnika Područnog ureda Koprivnica.

Kazao je da je u organizaciji spomenute udruge i Hrvatske komore socijalnih radnika u Zagrebu održan stručni skup pod nazivom “Poštivanje različitosti kroz zajedničko društveno djelovanje” kojim je obilježen Svjetski dan socijalnog rada.

– U tom je kontekstu na skupu artikulirano više ključnih poruka o socijalnom radu, korisnicima i sustavu socijalne skrbi. U radnom dijelu stručnog skupa održana je panel diskusija na temu “Reforma kao prilika” u kojoj su sudjelovali ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić, predstavnica akademske zajednice Olja Družić Ljubotina te predstavnice iz prakse socijalnog rada – vršiteljica dužnosti voditeljice Područnog ureda Čakovec u Hrvatskom zavodu za socijalni rad Alenka Bilić i predsjednica Hrvatske udruge socijalnih radnika Štefica Karačić – objasnio je Rušak.

Spomenimo da je svečanosti prisustvovala i privremena ravnateljica Hrvatskog zavoda za socijalni rad Tatjana Štritof te Ana Mlinarić, pročelnica za društvene djelatnosti Grada Koprivnice.

zatvori