Subota, 27. travnja 2024.

FOTO: DVD Draganovec ima 15 novih članova, u planu su brojne aktivnosti

Članice i članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Draganovec u prošloj su godini proveli 31 aktivnost i upisali 15 novih članova.

Rečeno je to na redovnoj godišnjoj skupštini društva koju je otvorila Aleksandra Rajšl, predsjednica DVD-a, dok je izvješće o radu za 2022. godinu i planove za 2023. godinu predstavila Mihaela Lončarek, zapovjednica DVD-a Draganovec.

– Posebno je važno istaknuti da je DVD Draganovec u protekloj godini za potrebe rada i djelovanja dobio i novu opremu i to kombi vozilo i opremu koja se sastoji od četiri kompleta opreme za šumske i strukturne požare te motorne pile. U društvu su posebno ponosni na činjenicu da je u posljednjih godinu dana broj članova povećan za 15 od čega je 10 mladih članova – poručili su iz koprivničke Gradske uprave.

Dodaju da u 2023. godini članovi DVD-a Draganovec planiraju nastaviti aktivno raditi, a kao najznačajnije aktivnosti istaknuli su sudjelovanje u akcijama gašenja požara i spašavanja ljudi i imovine ugrožene požarom i elementarnim nepogodama, nastavak nabave potrebne opreme za rad, zatim osposobljavanje, obučavanje i uvježbavanje ekipa te uključivanje u ostale aktivnosti koje provodi VZG- Koprivnica i lokalna samouprava.

Sjednici je ispred Grada Koprivnice prisustvovao gradonačelnik i saborski zastupnik Mišel Jakšić. On je posebno pohvalio rezultate rada te kao veliki uspjeh napomenuo rad DVD-a koji je protkan životom mjesnog odbora. Prisutni su također bili Darko Jurković, zamjenik predsjednika VZG-a Koprivnica i župnik u Župi svete Majke Terezije u Starigradu Ivica Puškadija.

zatvori