Utorak, 7. svibnja 2024.

Đurđevčanin prodaje Dinamov dres za 500 eura: Nošen je na utakmici između Slavena i Dinama 2007. u Koprivnici

Na poznatom internetskom oglasniku naišli smo na zanimljiv oglas. Naime, prodavač iz Đurđevca prodaje Dinamov dres za 500 eura.

– Da, tražim 500 eura za dres koji je originalni dres osvajača nogometnog Kupa Hrvatske nošen na utakmici od tadašnjeg igrača Dinama Ognjena Vukojevića – rekao nam je kupac kojeg smo kontaktirali putem poruka.

Na pitanje nije li to pretjerana cijena za jedan nogometni dres, dobili smo razmišljanje pravog nogometnog fana.

– Apsolutno ne jer su dresovi poznatih nogometaša uvijek na cijeni, pogotovo oni nošeni na utakmici, a znamo da je Vukojević ostvario respektabilnu klupsku i reprezentativnu karijeru. Dres je onaj osvajača nogometnog Kupa Hrvatske jer je nošen na utakmici finala u Koprivnici između domaćeg Slaven Belupa i Dinama 2007. godine, a koju je zagrebački sastav tada odigrao neriješeno, ali zbog pobjede u prvoj utakmici, osvojio je Kup Hrvatske. Dakle, dres je pobjednički od igrača – naglašava prodavač.

Dodaje da su tu utakmicu u Koprivnici igrali su i Luka Modrić, Vedran Ćorluka, Eduardo, Sammir i mnoga druga velika imena hrvatskog nogometa i Dinama.

– Dobio sam ga od samog Ogija nakon te utakmice kojeg sam tada poznavao. Nikada ga kasnije nisam nosio, u izvrsnom je stanju, a stajao je na vješalici u ormaru svih tih godina. Ima veliku sentimentalnu vrijednost, a znam da pravi nogometni fanovi cijene i to da je nošen na utakmici, a uz to, nakon više od 15 godina, to je već i retro dres – govori naš sugovornik.

Govori nam kako ima zainteresiranih kupaca.

– Iznenađujuće je puno upita. Sada vidim i iz prve ruke koliko ljudi voli taj klub, to ime i taj “sveti dres”. Prisutni su i očekivano pokušaji rušenja cijene, uvjeravanja da dres ne vrijedi toliko i razni drugi trikovi spuštanja cijene – kaže.

Ali prodavač na to odgovara da kako i drugi prodavači cijene svoju robu i usluge tako i on cijeni svoju i vjeruje da će njegov “kapitalac” uskoro biti i prodan jer, kako kaže, za pravog navijača dres od igrača s utakmice nije samo običan dres.

– Bilo je i sumnji je li to baš taj dres, no imam slike i dokaze da je, tako da to nije upitno – potvrđuje nam.

Na pitanje zašto prodaje tako vrijednu uspomenu ako kaže da je strastveni navijač Dinama, a dres ima sentimentalnu vrijednost, kaže da više nije toliko mlad da odlazi na utakmice, a tu su i obiteljske obaveze pa se nada se da će ovaj dres razveseliti nekog mlađeg ili jednako strastvenog navijača.

Tekst: Božidar Kovač

zatvori