Petak, 26. travnja 2024.

Đurđevac osigurao uskrsnice za starije i socijalno ugrožene sugrađane, dobna granica za umirovljenike spuštena na 60

Grad Đurđevac osigurao je uskrsnice za umirovljenike, socijalno ugrožene građane i korisnike prava na invalidsku mirovinu bez obzira na godine života.

Ovakvu odluku jednoglasno su podržali đurđevački gradski vijećnici na jučerašnjoj sjednici.

– Već tradicionalno darujemo socijalno najugroženije građane prigodnim poklonima povodom božićnih blagdana i Uskrsa te umirovljenike božićnicama i uskrsnicama. Ovom odlukom proširuje se krug primatelja pomoći povodom uskrsnih blagdana pa pravo tako po prvi put imaju korisnici prava na invalidsku mirovinu i prijedlog je da se snizi prag godina za umirovljenike sa 65 na 60 godina – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković dodao je da je prijedlog za izmjenu došao od strane samih građana koji su im ukazali na neravnopravnost u položaju mlađih umirovljenika s manjim primanjima koji su u mirovini zapravo po osnovi invalidske mirovine. Smatra kako će ovom izmjenom i spuštanjem dobne granice pokriti sve potrebite građane.

Gradonačelnik Janči napomenuo je da su zaokružili i iznos u eurima i to u korist korisnika.

– Odobravamo sredstva za pomoć umirovljenicima i socijalno ugroženim građanima starijima od 60 godina te korisnicima prava na invalidsku mirovinu bez obzira na godine života koji imaju prebivalište na području Đurđevca i prihode do 340 eura mjesečno i to u iznosu od 30 eura – objasnio je Janči.

Spomenimo da se prijave za uskrsnice zaprimaju od danas putem elektroničke pošte na [email protected] ili se mogu predati osobno na porti Gradske uprave svaki radni dan od osam do 16 sati, najkasnije do 7. travnja na popunjenom obrascu uz koji je potrebno priložiti presliku osobne iskaznice, račun za isplatu, kopiju zadnjeg odreska od mirovine, zahtjev, odnosno obrazac se može preuzeti na stranicama Grada i kod portira na ulazu u zgradu.

zatvori