Petak, 26. travnja 2024.

[4. NL BJ-KC-VT] Susret Molvaraca i Ferdinandovčana, Bilogora u Imbriovcu, lak zadatak za Tehničar

Ovog vikenda očekuju nas nove utakmice u Četvrtoj nogometnoj ligi Bjelovar-Koprivnica-Virovitica, igra se 15. kolo.

U subotu od 15:30 tako ćemo gledati četiri utakmice. Nakon što je u prošlom kolu upisao remi s Borcem, legradski Graničar sada će put Slatine gdje će zaigrati s istoimenim domaćinom. Devetoplasirana Slatina je pak u proljeće ušla pomalo neočekivanim porazom protiv pretposljednjeg Voćina zbog čega se 12. Legrađani mogu nadati bodovima kojima bi se, nakon prvog proljetnog boda, dodatno motivirali za nastavak prvenstva. Spomenimo i da je nogometaše Graničara prije nekoliko dana zadesila tragedija  – gorjele su im prostorije kluba. Požar je izbio 14. ožujka u popodnevnim satima, a ugasili su ga sami nogometaši, dok se šteta nažalost mjeri u tisućama eura.

Tehničaru na Stari breg pak dolazi posljednje Suhopolje. U prvom proljetnom kolu Tehničar je rezultatom od 5:0 potopio Čazmu i trenutno se nalazi na trećem mjestu s 32 boda, odnosno “lovi” prvu Pitomaču koja broji 39 bodova. Spomenimo i da je druga Bilogora 91 s 34 boda. No, vratimo se Tehničaru koji će u subotnjoj utakmici biti izraziti favorit, a sve osim uvjerljive pobjede bilo bi pravo iznenađenje za Cvetkovčane.

Baš su nogometaši molvarske Mladosti u prošlom kolu pobijedili Suhopolje pogocima Radoša. Dečki s Krbuljina sada će na domaćem terenu dočekati Ferdinandovac i riječ je, rekli bismo, o derbiju susjeda. Ferdinandovčani pak u Molve dolaze nakon remija protiv Garića i željni su prvih proljetnih punih bodova, no sigurni smo da i Mladost pred glasnim domaćim navijačima želi pokazati svoje (nove) snage.

U preostalom subotnjem susretu zaigrat će Pitomača i Čazma.

Kada je riječ o nedjeljnim utakmicama, igraju se tri i počinju također u 15:30. U Kloštru Podravskom snage će tako odmjeriti Mladost i Garić. Ove ekipe susjedi su na tablici, Mladost je 10., a Garić 11. i bodovi za ohrabrenje su potrebni i domaćim snagama, ali i gostima, posebno nakon prošlog kola u kojem je Garić, spomenuli smo, remizirao s Ferdinandovcem, dok je Mladost izgubila od Dinama iz Predavca.

Važnu utakmicu gledat ćemo u Imbriovcu jer domaćem Borcu dolazi Bilogora 91. Domaćini su četvrti s 26 bodova, rekli smo da se Bilogora bori za naslov prvaka, a znamo i da je lopta okrugla zbog čega se do kraja sezone stanje na tablici itekako može promijeniti. I ovi bodovi su zato važni za obje momčadi kako bi ostale pri vrhu pa motiva za derbi borbu u Imbriovcu neće nedostajati.

U nedjelju će se još susresti Dinamo iz Predavca i Voćin.


Raspored igranja 15. kola Četvrte nogometne lige Bjelovar-Koprivnica-Virovitica:

18.3.2023. 15:30 Slatina NK Slatina – NK Graničar Legrad
18.3.2023. 15:30 Pitomača NK Pitomača – NK Čazma
18.3.2023. 15:30 Cvetkovec NK Tehničar – NK Suhopolje
18.3.2023. 15:30 Molve NK Mladost Molve – NK Ferdinandovac
19.3.2023. 15:30 Kloštar Podravski NK Mladost Kloštar – NK Garić
19.3.2023. 15:30 Predavac NK Dinamo Predavac – NK Voćin
19.3.2023. 15:30 Imbriovec NK Borac – NK Bilogora 91

Tablica Četvrte nogometne lige Bjelovar-Koprivnica-Virovitica:

zatvori