Nedjelja, 12. svibnja 2024.

[4. NL BJ-KC-VT] Susret Graničara i Borca u Legradu, Molvarci i Kloštrani predstavljaju se s novim trenerima

Prvo proljetno, odnosno 14. kolo Četvrte nogometne lige Bjelovar-Koprivnica-Virovitica igra se ovog vikenda.

Ljubitelji nogometnih travnjaka došli su na svoje, a u prvom proljetnom kolu očekuje nas novih sedam napetih susreta. U subotu se u 15:30 igraju četiri utakmice, a Ferdinandovac tako putuje u Garešnicu gdje će ga dočekati Garić. Ferdinandovac je trenutno četvrta momčad tablice i s 24 boda prati treći Tehničar koji ih broji 29. Na gostovanje odlazi sa željom da nastavi pozitivan niz, a motiva za nova tri boda protiv 11. Garića neće mu nedostajati.

Molvarska Mladost će pak put Suhopolja gdje će zaigrati s istoimenim domaćinom. Molvarci koji su novaci u ligi “udobno” su se smjestili u sredini tablice sa šest bodova, a imaju i novog trenera kojemu će glavni zadatak u subotu biti pokazati dobru igru protiv posljednjeg Suhopolja koje je dosad ostvarilo svega četiri boda.

U prvom kolu susrest će se i Čazma i Tehničar. Točnije, Cvetkovčani koji su prošle godine osvojili naslov prvaka će igrati na gostovanju i odlaze u ulozi favorita. Svaka pobjeda Tehničaru je važna ako želi držati korak s vodećima, a ako želi ponoviti prošlosezonski rezultat svaka pobjeda zapravo bi bila i imperativ s obzirom na to da se prvoplasirana Pitomača trenutno “odvojila” na 36 bodova. Jasno, prerano je za govoriti o favoritima i potencijalnim osvajačima lige, no vjerujemo da bi Cvetkovčani željeli ponoviti slavlje.

U ostalim subotnjim susretima snage će odmjeriti Bilogora 91 i već spomenuta Pitomača te Voćin i Slatina.

Ostala dva susreta kola igraju se u nedjelju, također u 15:30. Županijski derbi gledat ćemo u Legradu gdje će zaigrati domaći Graničar i Borac. U prvom kolu trenutno peti Borac svladao je Graničar s 2:0, a s obzirom na to da Borac i ovaj put u Legrad dolazi u ulozi favorita, za očekivati je da će se povoljan rezultat ponoviti. Spomenimo i da je Graničar na 12. mjestu s osam osvojenih bodova i nekoliko poraza tijekom jeseni. Jasno je i da bi Graničaru za ohrabrenje dobro došli bodovi, posebno ako uzmemo u obzir da je u zadnja dva jesenska kola upisao bolne poraze protiv Tehničara i Pitomače.

Kloštranska Mladost na domaćem će pak terenu dočekati Dinamo iz Predavca. Nisu se baš 10. Kloštrani iskazali tijekom jeseni, pobijedili nisu u posljednjih šest kola, a vidjet ćemo mogu li u nedjelju s novim trenerom prvo proljetno kolo odigrati pozitivnim ishodom.


Raspored igranja 14. kola Četvrte nogometne lige Bjelovar-Koprivnica-Virovitica:

Tablica Četvrte nogometne lige Bjelovar-Koprivnica-Virovitica:

zatvori