Subota, 27. travnja 2024.

[3. HNL SJEVER] ‘Derbi’ prve i posljednje ekipe, Radnik pod imperativom pobjede protiv Papuka, Podravac s Dinamom

Na sjeveru Hrvatske ove subote igraju se utakmice 18. kola Treće hrvatske nogometne lige Sjever.

Svi susreti počinju u 16:30, a u Križevcima ćemo gledati susret Radnika i Papuka. Kada je riječ o drugom Radniku i prvom Poletu, situacija je ista iz kola u kolo – bodovno su izjednačeni, a Polet ima bolju gol razliku i manje primljenih pogodaka. Jasno je stoga da Križevčani i u ovom kolu protiv šestoplasiranih protivnika igraju pod imperativom pobjede kako bi održali korak i nastavili borbu za naslov prvaka.

Baš će vodeći Polet odigrati svojevrsni derbi na domaćem terenu jer mu stiže Koprivnica. Koprivnica je posljednja i ovaj susret zbog toga možemo nazvati derbijem, a slobodno možemo reći i da Polet ne bi trebao imati pretežak zadatak, odnosno da će upisati laka tri boda. Ipak, ohrabrimo malo Koprivničance i spomenimo da su u zadnjem kolu upisali dugo očekivanu pobjedu i to prvu s novim trenerom. Naime, u Đurđevcu je pao Podravac. Pobjeda Zelenima nije omogućila bijeg s posljednjeg mjesta na tablici, no s obzirom na to da je pretposljednja Podravina u prošlom kolu izgubila, ove dvije ekipe sada dijeli svega bod razlike.

Naš treći županijski predstavnik, Podravac iz Virja, nakon poraza od Koprivnice u ovom će kolu na domaćem terenu snage odmjeriti s Dinamom iz Domašinca. Podravac je osmi na tablici i broji bod više od pretposljednje Podravine, dok je Dinamo četvrti s 28 bodova. Podravac nije u ulozi favorita, no bodovi bi mu dobro došli kako bi se odvojio od doljnjeg dijela tablice.

Spomenimo da će u ovom kolu snage još odmjeriti Podravina i Rudar te Virovitica i Varteks.


Raspored igranja 18. kola Treće hrvatske nogometne lige Sjever:

01.04.2023 16:30 Križevci NK Radnik Križevci – NK Papuk
01.04.2023 16:30 Virovitica NK Virovitica – NK Varteks
01.04.2023 16:30 Ludbreg NK Podravina – NK Rudar
01.04.2023 16:30 SMnM NK Polet – NK Koprivnica
01.04.2023 16:30 Virje NK Podravac – NK Dinamo D

Tablica Treće hrvatske nogometne lige Sjever:

zatvori