Četvrtak, 25. travnja 2024.

[2. ŽNL] Podravec i Rudar na gostovanjima traže tri boda, Omladinac u Bregima protiv Mladosti

Zima se bliži kraju, nogometni travnjaci više nisu zamrznuti, a ljubitelji županijskih liga su nestrpljivi – ovog vikenda igra se prvo proljetno, to jest 14. kolo Druge županijske nogometne lige.

Kolo u subotu u 15 sati otvaraju Sokol i Viktorija, to je ujedno i jedini susret koji ćemo gledati tog dana. Sokol će biti “domaćin” u Koprivničkim Bregima, no nismo sigurni možemo li ga u ovom ogledu označiti kao favorita. Sokol je 11. na tablici, Viktorija je pak peta i u jesenskom dijelu prvenstva pokazala je nekoliko dobrih partija, dok je Sokol mogao postići i koji bod više.

Svi ostali susreti igraju se u nedjelju u 15 sati. Podravec tako odlazi u Mokrice Miholečke gdje će ga dočekati pretposljednji Hrvatski bojovnik. Jasno je da je treći Podravec u ovom susretu favorit i za očekivati je da Torčanci osnaženi novim trenerom i vodstvom nastave pozitivan niz. Podsjetimo, Torčec u zadnjih šest kola ne zna za poraz uz pet pobjeda i remi u posljednjem jesenskom kolu, i to protiv Prekodravca.

Baš će deveti Prekodravac kod kuće zaigrati s 12. Čvrstecom. Ohrabren nastupom na domaćem terenu željet će upisati nova tri boda, no nešto će se pitati i gostujuće igrače kojima bi pobjeda u prvom proljetnom kolu dobro došla, posebno ako uzmemo u obzir da u prethodna tri kola upisuju samo (bolne) poraze, dok su i sredinom jeseni upali u seriju nepovoljnih rezultata kada su upisali šest vezanih poraza.

Mladost u Koprivničkim Bregima dočekuje Omladinac. Bit će ovo napeti susret momčadi koje su u dosadašnjem dijelu prvenstva znale pokazati dobre nogometne poteze, no znali su izostati i važni bodovi. Mladost je pritom osma, a Omladinac treći. Nogometašima Omladinca stoga motiva za priključenjem k vodećim ekipama lige ne nedostaje jer Omladinac broji isti broj bodova kao i Podravec zbog čega je baš svaki bod važan, a kiks na kraju krajeva može postati bolan.

U Đurđevcu će se pak susresti šesti Mičetinac i Rudar iz Glogovca. Rudar je u ovom susretu favorit, u sličnoj je poziciji kao i Omladinac, odnosno s drugog mjesta “lovi” prvoplasirani Prugovac. Odlične su utakmice dosad priredili nogometaši Rudara, za očekivati je da će se borba za prvo mjesto stoga nastaviti i tijekom proljeća.

Posljednji Graničar u Novom Virju će snage odmjeriti s Goškom. Nogometaši Graničara, inače novaci u ligi, nikako se dosad nisu iskazali o čemu najbolje govori činjenica da u prvih 13 kola nisu upisali niti jedan bod, dok ih Gošk broji 15 više. Prerano je još za suditi, ali Novovirovci se moraju sabrati i početi “loviti” bodove ako se žele nastaviti natjecati u ovom rangu natjecanja.

U posljednjem susretu kola Prugovac odlazi u Gornju Rijeku gdje će ga dočekati istoimeni domaćin. Već smo napisali da je Prugovac prvi i trenutno je glavni favorit lige, zadovoljan je i bodovnom razlikom s obzirom na to da ga od Rudara dijeli sedam bodova prednosti. Na gostovanje u nedjelju odlazi s jednim motivom – osvajanjem nova tri boda.


Raspored igranja 14. kola Druge županijske nogometne lige:

11.03.2023 15:00 Koprivnički Bregi NK Sokol – NK Viktorija
12.03.2023 15:00 Mokrice Miholečke NK Hrvatski bojovnik – NK Podravec
12.03.2023 15:00 Ždala NK Prekodravac – NK Čvrstec
12.03.2023 15:00 Koprivnički Bregi NK Mladost Bregi – NK Omladinac
12.03.2023 15:00 Đurđevac NK Mičetinac – NK Rudar (G)
12.03.2023 15:00 Novo Virje NK Graničar (NV) – NK Gošk
12.03.2023 15:00 Gornja Rijeka NK Gornja Rijeka – NK Prugovac

Tablica Druge županijske nogometne lige:

zatvori