Nedjelja, 28. travnja 2024.

[2. ŽNL] Prugovac i dalje neopterećen, važni zadaci za Rudar te izjednačeni Podravec i Omladinac

Utakmice 17. kola igraju se ove nedjelje u Drugoj županijskoj nogometnoj ligi.

Svi susreti počinju u 16 sati, a i dalje posljednjem Graničaru iz Novog Virja dolazi Hrvatski bojovnik. Doduše, sve pobjede koje su Novovirovci postigli ove sezone, postigli su ih ovog proljeća. U prvom proljetnom kolu pobijedili su Gošk, a proteklog vikenda svladali su i Gornju Rijeku. Zadnje mjesto sa šest bodova tako trenutno dijele s Čvrstecom, dok je Hrvatski bojovnik deveti i broji tri boda više, njih devet. Situacija je stoga napeta na dnu tablice, a obje ekipe u ovom susretu moraju računati na pobjedu.

Prvoplasirani Prugovac na domaćem terenu dočekuje 10. Sokol. Prugovčani su i dalje odlični te ligu vode s 44 boda, odnosno s čak devet bodova prednosti na drugim Rudarom. Sokol je pak 10. i jasno je da su domaćini favoriti, a nova tri boda su nadohvat ruke. Spomenimo i da je Sokol proteklog vikenda pobijedio Gošk.

Baš ćemo u Gotalovu gledati susret Goška i bregovske Mladosti. Bregovska Mladost proljeće je nastavila bolnim porazima pa je tako od Rudara u prošlom kolu izgubila s visokih 0:7. Jasno je da su Bregovcima bodovi bitni za ohrabrenje, ali i poboljšanje položaja na tablici, no tek treba vidjeti kako će utakmica završiti.

U Glogovcu će snage odmjeriti Rudar i Prekodravac. Spomenuli smo da su Glogovčani drugi te da vjerno prate Prugovac, a želja je da se utrka za naslov prvaka nastavi i nakon ovog kola zbog čega u susret ulaze u ulozi favorita, a tu je i prednost domaćeg terena, kao i visoka motiviranost nakon uvjerljive pobjede proteklog vikenda, ujedno i prve ovog proljeća.

Kada je pak riječ o trećem Podravcu, bodovno je izjednačen s četvrtim Omladincom, a ove će nedjelje put Vojakovca gdje će ga dočekati peta Viktorija. Ako žele ostati na vrhu Torčanci ne smiju računati na kiks, dok Viktorija želi baš to kako bi si osigurala važne bodove za budućnost. Dodajmo i da su u prošlom kolu nogometaši Podravca u derbiju s Omladincom podijelili bodove uz rezultat 1:1.

Omladinac na svom terenu u Herešinu dočekuje Čvrstec. Omladinac je u istoj poziciji kao i Podravec, odnosno svaki bod je važan za ostanak u gornjem dijelu tablice i potencijalno priključenje prema borbi za naslovom prvaka. Možemo reći i da će Omladinac od vodeće četvorke u ovom kolu imati i najlakši zadatak jer je Čvrstec pretposljednji, kao što smo to već i naglasili, a u proteklih šest kola ne zna za pobjedu. U svakom slučaju, ponovno je napeto pri vrhu tablice, a novo kolo će vrlo vjerojatno donijeti i nove promjene u poretku koje će svakako utjecati na daljnji tijek prvenstva.

U ovom kolu snage će još odmjeriti Gornja Rijeka i Mičetinac.


Raspored igranja 17. kola Druge županijske nogometne lige:

02.04.2023 16:00 Novo Virje NK Graničar (NV) – NK Hrvatski bojovnik
02.04.2023 16:00 Gornja Rijeka NK Gornja Rijeka – NK Mičetinac
02.04.2023 16:00 Prugovac NK Prugovac – NK Sokol
02.04.2023 16:00 Gotalovo NK Gošk – NK Mladost Bregi
02.04.2023 16:00 Glogovac NK Rudar (G) – NK Prekodravac
02.04.2023 16:00 Vojakovac NK Viktorija – NK Podravec
02.04.2023 16:00 Herešin NK Omladinac – NK Čvrstec

Tablica Druge županijske nogometne lige:

zatvori