Petak, 26. travnja 2024.

[2. ŽNL] Omladinac protiv Prekodravca, u Glogovac dolazi Sokol, lak zadatak za Prugovac

Ovog vikenda u Drugoj županijskoj nogometnoj ligi igraju se utakmice 15. kola.

Svi susreti igraju se u nedjelju u 15 sati, a najlakši zadatak imat će vodeći Prugovac koji će na domaćem terenu ugostiti posljednji Graničar iz Novog Virja. Ipak, u ovu utakmicu domaćini ulaze nakon neočekivanog remija protiv sedme Gornje Rijeke, a gosti su pak uspjeli “ubrati” prve ovosezonske bodove pobijedivši Gošk. No, Prugovčani su favoriti, igraju kod kuće, a sve osim (uvjerljive) pobjede bilo bi pravo iznenađenje.

Upravo Gošku u Gotalovo pristiže Mičetinac. I Mičetinac je u prošlom kolu upisao iznenađujući remi, i to s Rudarom iz Glogovca, inače jednim od favorita za osvajanje ovogodišnjeg naslova prvaka. Ohrabreni gosti stoga u Gotalovo dolaze željni novih bodova, a pobjeda za ohrabrenje bi pak dobro došla i domaćoj ekipi. Sve u svemu, očekuje nas zanimljiv susret.

Spomenuti Rudar iz Glogovca kod kuće će zaigrati protiv Sokola. Naveli smo remi Rudara, a podjelu bodova u prvom proljetnom kolu “izvukao” je i Sokol u utakmici protiv Viktorije. Rudar je svakako favorit, u Glogovcu smo znali gledati odlične nogometne poteze, a bodovi bi domaćoj ekipi dobro došli i za očuvanje vrlo dobre druge pozicije.

Bregovska Mladost pak putuje u Vojakovac gdje će ju dočekati Viktorija. Težak poraz pretrpjeli su nogometaši Mladosti u prošlom kolu, Omladinac ih je “rasturio” sa 4:0. Gostovanje u Vojakovcu može biti prilika za prve proljetne bodove, no nešto će se ipak pitati i domaću ekipu. Spomenimo i da je prošli susret ovih dviju momčadi završio remijem.

Omladincu u nedjelju slijedi utakmica na domaćem terenu, i to protiv Prekodravca. Motiva za nova tri boda im ne nedostaje, a publika u Herešinu uvijek je brojna i pobjeda bi trebala biti nadomak ruke. Dodajmo i da je osmi Prekodravac u prošlom kolu igrao protiv pretposljednjeg Čvrsteca i padala je kiša golova, a pobijedio je 6:3.

Još jedan (ne)očekivani remi u prvom proljetnom kolu upisao je Podravec, i to protiv 12. Hrvatskog bojovnika. Četvrti Torčanci sada odlaze u Sveti Petar Čvrstec gdje će igrati protiv spomenutog Čvrsteca, a ova utakmica prilika im je za iskupljenje i nastavak borbe za vrh tablice.

Snage će u nedjelju još odmjeriti domaća Gornja Rijeka i gostujući Hrvatski bojovnik.


Raspored igranja 15. kola Druge županijske nogometne lige:

19.03.2023 15:00 Gornja Rijeka NK Gornja Rijeka – NK Hrvatski bojovnik
19.03.2023 15:00 Prugovac NK Prugovac – NK Graničar (NV)
19.03.2023 15:00 Gotalovo NK Gošk – NK Mičetinac
19.03.2023 15:00 Glogovac NK Rudar (G) – NK Sokol
19.03.2023 15:00 Vojakovac NK Viktorija – NK Mladost Bregi
19.03.2023 15:00 Herešin NK Omladinac – NK Prekodravac
19.03.2023 15:00 Sveti Petar Čvrstec NK Čvrstec – NK Podravec

Tablica Druge županijske nogometne lige:

zatvori