Petak, 19. travnja 2024.

[1. ŽNL] Vodeće Bratstvo na umjetnom travnjaku Apaša protiv Starigrada, Lipa dočekuje drnjanski Tomislav

Novo, 15. kolo donosi nam nove susrete u Prvoj županijskoj nogometnoj ligi.

Kolo se otvara u subotu u 15 sati dvjema utakmicama, i to u Đurđevcu i Koprivnici. U gradu Picoka snage će tako odmjeriti domaći Graničar koji je peti na tablici i gostujuća Sloga koja je na 11. mjestu. U ulozi favorita svakako su domaćini koji su u proljeće ušli pobjedom od 1:0 protiv novigradske Drave, dok je Sloga upisala remi protiv Miklinovca.

U drugoj subotnjoj utakmici susrest će se upravo Miklinovec i Osvit. Đelekovčani su također vrlo dobro započeli proljeće pobijedivši hlebinsku Lipu u derbiju koji je okupio brojne gledatelje, trenutno su tako i treći na tablici s 25 bodova, isto kao i četvrta Panonija zbog čega se nadaju novim bodovima kako bi dodatno učvrstili povoljan položaj. Podsjetimo, Miklinovec je na začelju tablice.

Preostalih pet susreta igra se u nedjelju, isto u 15 sati. Na terenu s umjetnom travom Gradskog stadiona Ivan Kušek-Apaš prvoplasirano Bratstvo će “udomaćiti” Starigrad, a utakmica se ne igra u Kunovcu zbog renovacija svlačionica. Spomenimo i da je Bratstvo u zadnjem kolu “prošlo” kroz Kalinovac pobjedom od 3:1, dok je Starigrad preokretom izgubio od Močila. Za očekivati je da će Bratstvo nastaviti pozitivan niz, a podsjetimo, prijašnji susret ovih dviju momčadi završio je i više nego uvjerljivom pobjedom Kunovčana od 6:0.

Sigečka Mladost pak nakon poraza od drnjanskog Tomislava putuje u Sveti Ivan Žabno gdje će ju dočekati Tomislav Radnik. Mogu se Sigečani nadati prvim proljetnim bodovima, no valja naglasiti i da je Tomislav Radnik prošlog vikenda “iznenadio” Panoniju i pobijedio 2:1, a tu je i prednost domaćeg terena.

Kad smo već kod Panonije, ona će na svojem terenu u Peterancu ugostiti 12. Kalinovac i ovaj susret će joj biti prilika za iskupljenje nakon spomenutog poraza, odnosno prve bodove ovog proljeća.

Još će se jedan susret ovog vikenda igrati u Koprivnici jer u Močile dolazi novigradska Drava. Spomenuli smo da su Močile slavile protiv Starigrada i da Drava je izgubila, no tek treba vidjeti hoće li susret ovih dviju ekipa završiti pobjedom domaćina.

U preostalom nedjeljnom susretu u Hlebinama će zaigrati Lipa i drnjanski Tomislav. Iako i u ovom kolu igra u gostima, Tomislav je u ulozi favorita, u “igri” je i očuvanje odličnog drugog mjesta na tablici pa mu motiva za nova tri boda neće nedostajati. No, ne smijemo zaboraviti da su nogometaši Lipe na domaćem terenu već znali otežati situaciju gostujućim ekipama.


Raspored igranja 15. kola Prve županijske nogometne lige:

18.03.2023 15:00 Đurđevac NK Graničar (Đ) – NK Sloga
18.03.2023 15:00 Koprivnica NK Miklinovec – NK Osvit
19.03.2023 15:00 Koprivnica (umjetna trava) NK Bratstvo – NK Starigrad
19.03.2023 15:00 Sveti Ivan Žabno NK Tomislav Radnik – NK Mladost Sigetec
19.03.2023 15:00 Peteranec NK Panonija – NK Kalinovac
19.03.2023 15:00 Koprivnica NK Močile – NK Drava (NP)
19.03.2023 15:00 Hlebine NK Lipa – NK Tomislav

Tablica Prve županijske nogometne lige:

zatvori