Ponedjeljak, 6. svibnja 2024.

[1. ŽNL] Starigrad protiv Panonije, Picoki u Đelekovcu, derbi susjeda u Sigecu… Napetih susreta u nadolazećem kolu neće nedostajati

Ovog vikenda igraju se utakmice 16. kola Prve županijske nogometne lige.

Kolo se otvara u subotu u 15 sati utakmicama u koprivničkom prigradskom naselju Starigrad i Kalinovcu. Domaći Starigrad tako će na svom terenu dočekati gostujuću Panoniju. Podsjetimo, ove dvije ekipe u dosadašnjem dijelu proljetnog prvenstva još ne znaju za bodove – Starigrad je upisao poraze od Močila i Bratstva, dok je Panonija pak izgubila od Tomislav Radnika i Kalinovca. Starigrad je stoga pao na 11. mjesto tablice, dok je Panonija peta i broji isti broj bodova kao i četvrti Osvit, njih 25. Blizu je i treći Graničar iz Đurđevca koji je nakon dva proljetna kola pojačao svoj položaj na tablici i broji 26 bodova. No, vratimo se na susret u Starigradu; Panonija bi u ovom susretu trebala biti favorit, no s obzirom na spomenuto “prosipanje” bodova protiv prethodna dva protivnika, sve je na stolu, a lopta je i okrugla zbog čega nas očekuje napeta utakmica.

U drugom subotnjem susretu zaigrat će Kalinovac i Tomislav Radnik. Kalinovac je ohrabren spomenutom pobjedom protiv Panonije, a igra i na domaćem terenu. Važni su mu i bodovi kako bi se priključio sredini tablice.

Svi ostali susreti igraju se u nedjelju, a prvi je na rasporedu u Đelekovcu u 10 sati gdje će snage odmjeriti Osvit i đurđevački Graničar. Naglasili smo vrlo dobar položaj ovih dviju ekipa zbog čega možemo reći kako ćemo u nedjelju gledati pravi derbi, a bodovi su važni i domaćoj, ali i gostujućoj ekipi. Pobjeda je imperativ, a neka ju bolji i ostvari. No, moramo reći da je Osvit proteklog vikenda ostvario pomalo neočekivan poraz od tada posljednjeg Miklinovca koji je sada, s nova tri boda, pretposljednji.

Preostale nedjeljne utakmice počinju u 16 sati, a u Sigecu će zaigrati Mladost i Lipa. Riječ je o derbiju susjeda u koji domaćini ulaze sa začelja tablice i bez pobjede u proljetnom dijelu prvenstva, dok su gosti pak šesti, no također još ne znaju za bodove. Upravo će im stoga ovaj susret biti prilika za iskupljenje i prve pluseve ovog proljeća. Nešto će se svakako pitati i domaćine jer se situacija već sada zahuktava i na dnu tablice, a zadnje mjesto niti jednoj ekipi nije želja, ali niti potreba.

U obližnjem Drnju snage će odmjeriti Tomislav i Miklinovec. Drugoplasirani Tomislav žari i pali gostujućim terenima ovog proljeća, zaredao je dvije pobjede, a sada je vrijeme i za prvo proljetno slavlje na domaćem terenu. Ipak, ne smijemo zaboraviti da su Miklinovčani u posljednjem kolu pokazali da mogu iznenaditi.

Još će se jedna utakmica u nedjelju igrati u Đelekovcu jer će Sloga tamo biti “domaćin” Močilama. Nije Sloga najbolje startala u proljeće, dosad je ostvarila remi protiv Miklinovca i poraz od Graničara, dok su deveti Močilani u boljoj poziciji s obzirom na zaredane dvije pobjede. Sloga se mora sabrati i početi pružati otpor jer ju s 12. pozicije od posljednje Mladosti dijele tek četiri boda.

Lider lige, Bratstvo iz Kunovca, zaputit će se ove nedjelje u Novigrad Podravski gdje će igrati s Dravom. Kunovčani su favoriti, novo kolo prilika je i za nove bodove, odnosno dodatno osnaživanje na prvom mjestu tablice sa šest bodova prednosti naspram drugoplasirane ekipe.


Raspored igranja 16. kola Prve županijske nogometne lige:

25.03.2023 15:00 Starigrad NK Starigrad – NK Panonija
25.03.2023 15:00 Kalinovac NK Kalinovac – NK Tomislav Radnik
26.03.2023 10:00 Đelekovec NK Osvit – NK Graničar (Đ)
26.03.2023 16:00 Sigetec NK Mladost Sigetec – NK Lipa
26.03.2023 16:00 Drnje NK Tomislav – NK Miklinovec
26.03.2023 16:00 Đelekovec NK Sloga – NK Močile
26.03.2023 16:00 Novigrad Podravski NK Drava (NP) – NK Bratstvo

Tablica Prve županijske nogometne lige:

zatvori