Nedjelja, 28. travnja 2024.

[1. ŽNL] Derbi đurđevačkog Graničara i drnjanskog Tomislava, susret Bratstva i Sloge, Panoniji stiže novigradska Drava

Ovog vikenda u Prvoj županijskoj nogometnoj ligi igraju se susreti 17. kola.

U subotu u 16 sati se igraju tri utakmice, i to u Kalinovcu, Đurđevcu i Koprivnici. U Kalinovcu će tako snage odmjeriti istoimeni domaćin i sigečka Mladost. Nogometaši Mladosti nisu u dobrom položaju; zadnji su na tablici s 12 bodova i ovog proljeća još nisu upisali pobjedu. U prošlom su kolu “izvukli” remi protiv Lipe, no puna tri boda vrlo su im bitna kako bi se pokušali odmaknuti od nepovoljne pozicije. Kalinovac je trenutno pak na sredini tablice i u zadnja dva kola upisao je dvije pobjede protiv Panonije i Tomislav Radnika, a u subotu će imati i prednost domaćeg terena. Sigečanima neće biti lako.

U obližnjem Đurđevcu zaigrat će Graničar i Tomislav. Riječ je o derbiju kola i izuzetno važnoj utakmici za ove dvije ekipe. Podsjetimo, Tomislav je drugi i broji 33 boda, dok su Picoki treći s 29 bodova. Odlične igre u zadnje vrijeme pokazuju ove dvije ekipe – Picoki tako šest kola zaredom ne znaju za poraz, dok su Drnjančani tijekom proljeća slavili u susjednim derbijima, a proteklog su vikenda na domaćem terenu svladali i Miklinovec. Napeti susret gledat ćemo stoga u Đurđevcu jer su bodovi bitni za obje ekipe kako bi držali korak s prvim Bratstvom koje, spomenimo, ima 39 bodova.

Treća subotnja utakmica igra se u Miklinovcu, a Žutoj podmornici dolazi Lipa. Nogometaši Miklinovca zasad su se izvukli s dna tablice, no ne smiju se opustiti jer ih od zadnje Mladosti dijele svega dva boda. Hlebinčani su s druge strane šesti, a ni oni u proljetnom dijelu prvenstva još nisu pobijedili. Hoće li to uspjeti u subotu, tek treba vidjeti.

Sve ostale utakmice igraju se u nedjelju u 16 sati. Općinski derbi gledat ćemo u Koprivničkom Ivancu gdje će se susresti Bratstvo i Sloga. Bratstvo je domaćin, no utakmica se neće igrati u Kunovcu, već u obližnjem Ivancu. Sjećamo se rivalstva ovih ekipa u prošloj sezoni, kao i famoznog poraza Bratstva od Sloge rezultatom 2:7. No, sada je situacija ipak drugačija. Bratstvo je trenutno glavni favorit za ponovno osvajanje naslova prvaka, dok Sloga ove sezone muku muči s rezultatskim uspjesima te se nalazi na 12. mjestu tablice s 18 bodova. Spomenimo i da je u zadnjem kolu pobijedila Močile, a to joj je ujedno bila i prva pobjeda ovog proljeća.

U Svetom Ivanu Žabnu igrat će Tomislav Radnik i Starigrad. Ove dvije momčadi susjedi su na tablici – Tomislav Radnik je deveti, a Starigrad 10. s bodom manje. Spomenimo i da su nogometaši Tomislav Radnik proteklog vikenda upisali (bolan) poraz od Kalinovca, dok su nogometaši Starigrada pak u povijesnoj utakmici potpuno potopili Panoniju. Rezultat je bio 8:1. Zanimljivo, Panonija je povela već u osmoj minuti susreta, a 14 minuta nakon počela je golijada Starigrada koja je trajala sve do 91. minute.

Kad smo već kod Panonije, ona će u ovom kolu kod kuće snage odmjeriti s osmom Dravom iz Novigrada Podravskog. Panonija koja je peta na tablici je u prva tri proljetna kola zaredala tri poraza, no u istoj su situaciji i nogometaši Drave. Lopta je okrugla i ishod susreta teško je prognozirati, reći ćemo samo da su prvi proljetni bodovi i više nego potrebni za obje ekipe, no poraz bi Panoniji mogao teže pasti.

Preostala utakmica kola igra se u Močilama gdje istoimenom domaćinu pristiže Osvit. 11. Močile su dosad ostvarile dvije pobjede i spomenuti poraz od Sloge, dok je četvrti Osvit pak pobjedom protiv Lipe vrlo dobro ušao u proljeće, a onda je izgubio od Miklinovca i đurđevačkog Graničara. Ako želi ostati u gornjem dijelu tablice, morat će pokazati bolje nogometne poteze.


Raspored igranja 17. kola Prve županijske nogometne lige:

01.04.2023 16:00 Kalinovac NK Kalinovac – NK Mladost Sigetec
01.04.2023 16:00 Đurđevac NK Graničar (Đ) – NK Tomislav
01.04.2023 16:00 Koprivnica NK Miklinovec – NK Lipa
02.04.2023 16:00 Koprivnički Ivanec NK Bratstvo – NK Sloga
02.04.2023 16:00 Sveti Ivan Žabno NK Tomislav Radnik – NK Starigrad
02.04.2023 16:00 Peteranec NK Panonija – NK Drava (NP)
02.04.2023 16:00 Koprivnica NK Močile – NK Osvit

Tablica Prve županijske nogometne lige:

zatvori