Srijeda, 15. svibnja 2024.

VIKEND REKORDERI Najpijaniji napuhao 2,7 promila nakon što je sletio s ceste i auto okrenuo na krov

Tijekom vikenda u Podravini i Prigorju zabilježeno je 12 prometnih nesreća i sankcionirana su 122 prometna prekršaja.

Poručili su to iz Policijske uprave koprivničko-križevačke i dodali da su najčešće okolnosti koje su dovele do prometnih nesreća bile nepropisno kretanje vozila na kolniku te brzina neprimjerena uvjetima.

Kada je riječ o prometnim prekršajima, napominju da je najviše bilo prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja i vožnji pod utjecajem alkohola.

– Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u subotu u 12:55 na cesti između Đurđevca i Virja kod 47-godišnjeg vozača osobnog automobila koji je vozio pod utjecajem alkohola od 2,7 promila te prouzročio prometnu nesreću. Najveća brzina kretanja zabilježena je u subotu u 11:37 u Reki kada se vozač osobnog automobila kretao brzinom od 125 kilometara na sat iako je ograničenje 70 – objašnjavaju u policiji.

>> Na podravsko-prigorskim cestama osam nesreća, čak pet skrivili pijani vozači – jedan usred bijela dana napuhao 2,7 promila

Dodaju da su tijekom vikenda dva vozača bila smještena u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnih sredstava, a dva su bila uhićena. U pojačanom nadzoru tijekom vikenda u prometu zatečen je jedan recidivist u činjenju prekršaja.

– Izvršen je nadzor 49 mladih vozača, a isti su počinili sedam prometnih prekršaja – zaključuju u policiji.

zatvori