Četvrtak, 2. svibnja 2024.

U koprivničkoj knjižnici dostupni naslovi na ukrajinskom, moguća i međuknjižnična posudba

Knjižnica i čitaonica Fran Galović zasad nudi nekoliko naslova slikovnica i knjiga na ukrajinskom jeziku za sugrađane koji su se sklonili u naš kraj pred ratom u svojoj zemlji.

No, u knjižnici govore da je u planu nabava i drugih slikovnica i knjiga na ukrajinskom pa se u odabir svojim željama mogu uključiti djeca i odrasli. Postoji i mogućnost međuknjižnične posudbe iz Središnje knjižnice Rusina i Ukrajinaca u Republici Hrvatskoj koja djeluje u Zagrebu gotovo 30 godina u sklopu Knjižnica grada Zagreba.

– U bilo kojoj mjesnoj knjižnici, pa tako i u koprivničkoj, djeca i odrasli mogu zatražiti posredovanje u posudbi slikovnica i knjiga na ukrajinskom iz ove knjižnice koja ih nabavlja izravno u Ukrajini nudeći svojim čitateljima najnovije knjige popularnih suvremenih ukrajinskih autora – ističu koprivnički knjižničari.

Za sve dodatne informacije o međuknjižničnoj posudbi, kao i o posudbi knjiga na ukrajinskom, djeca i odrasli mogu se obratiti knjižničarima.

Podsjetimo i da se u koprivničkoj knjižnici redovito petkom održava Jezični café za Ukrajince pa se svi zainteresirani mogu uključiti.

Izvor: Knjižnica i čitaonica Fran Galović
Izvor: Knjižnica i čitaonica Fran Galović
zatvori