Ponedjeljak, 6. svibnja 2024.

U Kloštru Podravskom nastavlja se projekt Zaželi, 20 gerontodomaćica će pružati pomoć starijima i onima u nepovoljnim životnim uvjetima

U Općini Kloštar Podravski nastavlja se provedba projekta Zaželi – program zapošljavanja žena – faza III Život kakav želimo.

Načelnik Siniša Pavlović potpisao je tako 20 ugovora o radu s gerontodomaćicama i jedan s administrativnim referentom. Ugovori su potpisani na određeno vrijeme u trajanju od šest mjeseci, a same aktivnosti počele su 1. veljače, poručili su iz Općine Kloštar Podravski.

U sklopu projekta gerontodomaćice će pružati pomoć i skrb za osobe treće životne dobi kao i za osobe koje su u nepovoljnim životnim uvjetima. Nositelj projekta je Općina Kloštar Podravski koja je zajedno s partnerima Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – Područni ured Križevci, Ispostava Đurđevac i Hrvatskim zavodom za socijalni rad, Područni ured Đurđevac pripremila i osigurala potrebne kapacitete za uspješnu i kvalitetnu provedbu projektnih aktivnosti. Projekt je odobren u okviru poziva za dodjelu bespovratnih sredstava iz fondova Europske unije. Vrijednost projekta iznosi gotovo 131.000 eura, od toga 85 posto dolazi iz Europskog socijalnog fonda, a 15 posto iz državnog proračuna Republike Hrvatske.

– Zapošljavanjem 20 gerontodomaćica i njihovim radom u lokalnoj zajednici, direktno će se utjecati na povećanje zapošljivosti što će u konačnici rezultirati smanjenjem nezaposlenosti i borbom protiv siromaštva. Gerontodomaćice će krajnjim korisnicima pomagati u dostavi namirnica, pripremi obroka, održavanju čistoće stambenog prostora, brinuti o higijeni i pomagati u socijalnoj integraciji što će i njihov život učiniti lakšim i ugodnijim – objasnili su u Općini.

Ukupno vrijeme trajanja projekta je osam mjeseci – gerontodomaćice će raditi šest mjeseci, a ostatak od dva mjeseca je kao i u prijašnjim projektima rezerviran za pripremu i završetak projekta.

zatvori