Subota, 4. svibnja 2024.

U gradskom proračunu za uskrsnice umirovljenicima i korisnicima osobne invalidnine osigurano nešto više od 50.000 eura

Grad Koprivnica nastavlja s tradicionalnom podjelom uskrsnica.

Iz Gradske uprave poručuju da su u proračunu osigurana sredstva za uskrsno darivanje umirovljenika s prebivalištem na području Koprivnice čija ukupna mirovina, tuzemna i inozemna, za veljaču zajedno s dodacima ne prelazi 306 eura te za darivanje osoba s invaliditetom korisnika osobne invalidnine s prebivalištem na području Koprivnice.

– Ulazimo u uskrsno vrijeme i ono što je zaista lijepa tradicija je da se u to vrijeme isto sjetimo naših umirovljenika i korisnika osobne invalidnine. U gradskom proračunu osigurano je nešto malo više od 50.000 eura za tu namjenu. Vjerujem da, bez obzira na to koliko je to skromno, pokazujemo koliko su nam bitni naši umirovljenici i korisnici osobne invalidnine i da se u to uskrsno vrijeme prisjećamo svih onih ljudi koji su i stvarali ovaj grad i odricali se za sve ono što imamo danas. Neka im je sretan Uskrs – rekao je gradonačelnik Mišel Jakšić.

Spomenimo da će se umirovljenicima isplaćivati 30 eura u novcu uz predočenje dokaza o prebivalištu i visini mirovine isplaćene za veljaču, dok će se isti iznos isplaćivati i osobama s invaliditetom korisnicima osobne invalidnine na njihov tekući račun ili putem financijske usluge poštanskom uputnicom za osobe koje nemaju otvoren račun u banci.

Vrijeme i mjesto podjele uskrsnica objavit ćemo naknadno, a kao i do sada to bi trebalo biti u tjednu uoči samog Uskrsa.

zatvori