Srijeda, 15. svibnja 2024.

Tea Hatadi s izložbom ‘Između/Between’ večeras se predstavlja koprivničkoj publici u AK galeriji

Samostalna izložba umjetnice Tee Hatadi “Između/Between” otvara se večeras u 20 sati u AK galeriji u Koprivnici.

Kustosica AK galerije Tanja Špoljar istaknula je da je Tea Hatadi multimedijalna umjetnica, dizajnerica, kustosica i trenutna ravnateljica Gradskog muzeja Križevci, a u AK galeriji izlaže četiri rada – instalaciju “Panem et circenses” iz 2016. godine koja je nastala u suradnji s peruanskim umjetnikom Gonzalom Fernandezom, prostornu instalaciju “Well, well, well…” iz 2023, video rad “Voajer/Voyeur” koji snima od 2010. do danas i video rad “Putem/Through” iz 2018./19.

– Izložba dakle sadrži kombinaciju starijih radova, onih recentnih, ali i radova u nastajanju, a sve ih tematski povezuje pitanje odnosa života, umjetnosti i rada, kao i uvjeta umjetničke proizvodnje te pozicije umjetnika danas. Radovi na ovoj izložbi, vrlo nenametljivo, upućuju i na neke od aktualnih borbi za prava radnika u kulturi i umjetnika u Hrvatskoj – borbu samostalaca za veći koeficijent, penziju, plaću, sve ono što ostali radnici imaju jer je to normalno. Ukazuju nam i na odnos života i rada generalno, ali i na to da umjetnost nije činjenica izdvojena iz društvene stvarnosti koja lebdi u nekoj svojoj autonomnoj sferi – objasnila je Špoljar.

Spomenimo da je Tea Hatadi rođena 1980. godine u Koprivnici, 2008. diplomirala je na nastavničkom odsjeku Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu gdje završava poslijediplomski doktorski studij slikarstva.

zatvori