Subota, 27. travnja 2024.

Slaven Belupo i Osijek podijelili bodove, Farmaceutima poništen gol

Nogometaši Slaven Belupa večeras su u sklopu 21. kola SuperSport Hrvatske nogometne lige gostovali na Gradskom vrtu kod Osijeka.

Nakon osvojenog boda protiv prvoplasiranog Dinama, Slavenaši su u utakmici bez golova isto napravili i protiv trećeplasiranog Osijeka, poručili su iz koprivničkog prvoligaša.

>> FOTO Jambor za bod protiv lidera prvenstva

Trener Zoran Zekić nije mogao računati na ozlijeđenog Suška te na virozne Krstanovića i Božića pa je u odnosu na utakmicu s Dinamom prošlog tjedna napravio jednu izmjenu u prvom sastavu. Od početka je krenuo Kocijan te je tako kapetan zamijenio kapetana.

– Osijek je prvi zaprijetio u današnjoj utakmici. Jugović je pokušao s vrha šesnaesterca, lopta je otišla tik uz vratnicu. U prvih 20 minuta iz daljine su pokušavali još Lovrić i Mierez, no neuspješno. Slaven je odgovorio preko Talysa čiji opasno pokušaj s lijeve strane Malenica izbija u korner. U 41. minuti Crnac je pokušao glavom nakon centaršuta Mudražije. Nedostajalo je preciznosti – istaknuli su u klubu.

Osijek je blizu pogotka bio u 54. minuti. Caktaš je pucao iz idealne situacije, a Čović vrhunskom obranom skrenuo loptu u stativu. Devet minuta kasnije najbolja prilika za Slaven. Manaj je savršeno pronašao Hoxhu koji neometan s pet metara puca ravno u Malenicu. U 76. Mierez je glavom pucao iznad gola. Bosec je u 83. minuti zatresao mrežu domaćina, no poništen je nakon VAR intervencije i dosuđenog zaleđa. Do kraja susreta ostalo je 0:0.

U idućem kolu Slaven Belupo će u Koprivnici ugostiti Šibenik. Utakmica će se igrati u petak s početkom u 17 sati.


11.2.2023. – 21. kolo SuperSport HNL

Gradski vrt, Osijek

NK Osijek – NK Slaven Belupo 0:0 (0:0)

NK OSIJEK: Malenica – Gržan, Žaper, Barišić, Jurčević – Caktaš (od 87. Živković), Nejašmić, Jugović, Lovrić (od 70. Škorić) – Mierez, Špoljarić. Trener: Rene Poms.

NK SLAVEN BELUPO: Čović – Mudražija, Tepšić, Kocijan, Soldo, Talys (od 90. Bašić) – Hoxha (od 90. Žuljević), Marina (od 77. Bosec), Jambor (od 90. Christopoulos), Crnac (od 77. Perošević) – Manaj. Trener: Zoran Zekić.

Suci: Goran Pečarić, Anto Marić, Dejan Vuković i Toni Dadić.

VAR: Ante Čulina, AVAR: Bojan Zobenica.

Strijelci:

Žuti karton: Jugović 49′ (Osijek); Marina 37′, Soldo 66′, Kocijan 78′, Bosec 86′ (Slaven Belupo)

Crveni karton: (Osijek); (Slaven Belupo)

zatvori