Petak, 17. svibnja 2024.

RASPISANI NATJEČAJI Županija za programe i projekte udruga osigurala nešto više od 114.000 eura

Koprivničko-križevačka županija nastavlja sa sufinanciranjem programa i projekata udruga.

Poručili su to iz Službe ureda župana i dodali da su raspisani natječaji vrijedni više od 114.000 eura, a sufinancirat će se projekti i programi koji su usmjereni na zdravstvo i brigu o osobama s invaliditetom, na odgoj, obrazovanje i ostale aktivnosti, zatim na unaprjeđenje kvalitete života umirovljenika i osoba treće životne dobi te na rad s hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji.

– Sufinanciranjem aktivnosti udruga značajno će se doprinijeti njihovom radu, a Županija na ovaj način nastavlja s aktivnim provođenjem mjera socijalne politike i skrbi – napominju.

Objašnjavaju kako za udruge koje su programski i projektno usmjerene na rad u području zdravstva i brige o osobama s invaliditetom planirana vrijednost natječaja iznosi 35.000 eura, pri čemu je najmanji iznos financijskih sredstava koji se može prijaviti i ugovoriti po pojedinom projektu 140 eura, a najveći iznos po pojedinom projektu 2.650 eura.

– Ukupna planirana vrijednost natječaja za udruge s područja odgoja, obrazovanja i ostalih aktivnosti je gotovo 16.000 eura. Najmanji iznos financijskih sredstava koji se može prijaviti i ugovoriti po pojedinom projektu je 140 eura, a najveći iznos po pojedinom projektu je 665 eura. Natječaj je raspisan i za sufinanciranje programa i projekata udruga umirovljenika kojima se unaprjeđuje kvaliteta života umirovljenika i osoba treće životne dobi, a njegova vrijednost je gotovo 30.000 eura, a najmanji iznos financijskih sredstava koji se može prijaviti i ugovoriti po pojedinom projektu je 140 eura, a najveći iznos po pojedinom projektu je 6.600 eura – ističu.

Dodaju da je financijska podrška osigurana i za programe i projekte udruga koje doprinose razvoju u području rada s hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji. Ukupna planirana vrijednost natječaja je nešto više od 33.000 eura, a najmanji iznos financijskih sredstava koji se može prijaviti i ugovoriti po pojedinom projektu je 140 eura, a najveći iznos po pojedinom projektu je 11.000 eura.

Spomenimo da se prijave na natječaje primaju isključivo u elektronskom obliku, a svi detalji dostupni su na službenoj internetskoj stranici Koprivničko-križevačke županije. Rok za podnošenje prijedloga projekata i programa za sva navedena područja je 17. ožujka.

zatvori