Petak, 3. svibnja 2024.

PRIRODICA NAŠA LJEKARICA Novim projektom učenici iz Koprivničkog Ivanca učit će o zdravom načinu života

“Prirodica naša ljekarica” naziv je novog projekta koji će se provoditi do kraja ove školske godine u Osnovnoj školi Koprivnički Ivanec.

Renata Glavica, učiteljica hrvatskog jezika, naglasila je kako je projekt namijenjen učenicima i razrednicama 3. i 6.a razreda. Sam projekt predstavljen je u utorak u Kunovcu, a aktivnosti u projektu bit će usmjerene na poučavanje o zdravom načinu života, očuvanju prirode, bioraznolikosti i održivom razvoju.

– Na predstavljanju projekta učenici su upoznali prisutne predstavnike partnera, Općine Koprivnički Ivanec i Udruge žena Srca Kunovca te svoje kolege, učitelje, roditelje i stručne službe škole s time kako će uzgajati ljekovito i začinsko bilje u uzdignutim gredicama i to na ekološki način bez primjene kemijskih sredstava, a pored spomenutih gredica uredit će i postaviti hotel za kukce – istaknula je Glavica.

Naglasila je kako su učenici istaknuli da trebaju edukaciju o primjenjivom znanju i mogućnostima bavljenja uzgojem ljekovitog i začinskog bilja u svrhu veće razine ekološke osviještenosti, održivog razvoja te educiranosti o životu i funkcioniranju korisnih kukaca za koje će se uz vrt instalirati hotel za kukce.

– Projektne će aktivnosti biti kreativne, edukativne i informativne s ciljem poučavanja o zdravom načinu života, očuvanju prirode, bioraznolikosti i održivom razvoju – rekla je učiteljica Melany Ferčec.

Dodala je da će se projektnim aktivnostima povećati aktivna uloga članova lokalne zajednice u suradnji sa školom te umrežavanje učenika i predstavnika partnerskih organizacija.

– Uz to povećat će se i razine suradnje učeničkih obitelji sa školom te će se osposobiti učenike 3. i 6.a razreda, njih 16, za aktivno sudjelovanje u životu lokalne zajednice, educirati o volonterskim aktivnostima i mogućnostima osobnog doprinosa u razvoju kvalitete i povećanju raznolikosti sadržaja koje nudi škola koju pohađaju – istaknula je.

Izvor: Osnovna škola Koprivnički Ivanec
Izvor: Osnovna škola Koprivnički Ivanec
zatvori