Nedjelja, 28. travnja 2024.

Predloženi dobitnici ovogodišnjih županijskih javnih priznanja, konačnu odluku donose skupštinari

Na sjednici Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije zakazanoj za 22. veljače odlučivat će se o dodjeli javnih priznanja zaslužnim žiteljima naše županije.

Prema dostupnim materijalima, Nagrada Koprivničko-križevačke županije za životno djelo trebala bit tako otići u ruke Stjepana Lončara za najviše zasluge u promicanju humanitarnog i volonterskog rada u Crvenom križu, popularizaciji dobrobiti darivanja krvi i osobnom doprinosu u dobrovoljnom darivanju krvi, kao i aktivnom sudjelovanjem u zaštiti i spašavanju stanovništva kroz konkretne pomoći i edukacije.

Za Nagradu Koprivničko-križevačke županije za promicanje ljudskih prava Mara Matočec predložena je pak Nevenka Prosenečki, a kada je riječ o Nagradi Koprivničko-križevačke županije za promicanje inovatorstva Marcel Kiepach, nju bi trebao osvojiti Ivan Knok.

Dodijelit će se i dvije nagrade Koprivničko-križevačke županije za doprinos ugledu i promociji županije – predloženo je da se ove nagrade dodijele Ivanu Andrašiću i Đurđevčicama.

Dvije nagrade za iznimno postignuće u protekloj godini trebale bi se dodijeliti i Poljocentru, odnosno Udruzi Sigečko srce – KUD-u Gruntovec.

Po pitanju zahvalnica, one bi trebale pripasti Kulturno-umjetničkom društvu Prigorec, Milki Novaković, Kulturno-umjetničkom društvu Stari graničar, Biserki Horvat i Đuri Zvonaru.

Spomenimo da će se sva navedena priznanja uručiti povodom obilježavanja Dana Koprivničko-križevačke županije 13. travnja na svečanoj sjednici Županijske skupštine.

zatvori