Petak, 26. travnja 2024.

Poznato je kad počinje rekonstrukcija nadvožnjaka, odmah nakon toga slijedi izgradnja rotora

Rekonstrukcija nadvožnjaka na državnoj cesti D2 prema Križevačkoj cesti preko željezničke pruge je dogovorena i izvođač radova uveden je u posao u jesen prošle godine.

Rekao je to Dravi.info pročelnik Upravnog odjela za izgradnju grada, upravljanje nekretninama i komunalno gospodarstvo Tomislav Golubić i dodao da se očekuje da će radovi početi sredinom ožujka, dakle kad prođe period zimske službe.

– Ta rekonstrukcija podrazumijeva kompletno skidanje asfaltnog kolnika, ograda i apsolutno svega do armature, tako da će nadvožnjak morati jedno vrijeme biti zatvoren. Apeliram na građane da poštuju privremenu regulaciju prometa koja nažalost neće moći ići putem tog nadvožnjaka već će se promet osobnih vozila preusmjeriti preko Reke, Starigrada i kroz grad, dok će promet teretnih vozila ići državnim cestama kroz grad i obilaznim pravcima izvan grada – kazao je Golubić.

Napomenuo je da je predviđeno trajanje radova otprilike tri mjeseca, a nakon toga Grad Koprivnica u suradnji s Hrvatskim cestama pripremio je investiciju izgradnje kružnog raskrižja ispod samog nadvožnjaka.

– Vjerujem da svi građani znaju jako dobro to raskrižje kao jedno od problematičnijih u kojem često imamo prometne nesreće. Iz tog razloga smo u proteklom razdoblju u suradnji s Hrvatskim cestama sporazumno riješili svu pripremnu dokumentaciju i poslove pa smo tako riješili imovinsko-pravne odnose, izradili projektnu dokumentaciju i ishodili građevinsku dozvolu. Trenutno je vani natječaj za izvođenje radova po toj projektno dokumentaciji, a otvaranje ponuda, ako neće biti produljenja, planirano je za sutra – objasnio je pročelnik.

Golubić je istaknuo kako očekuju da će se do svibnja sklopiti ugovor s izvođačem radova pa bi se, čim se završe radovi na nadvožnjaku, počelo s izgradnjom rotora.

– Najavljeno je i projektom predviđeno da zatvaranja kompletne prometnice prilikom izgradnje neće biti. Bit će privremena regulacija prometa koja će podrazumijevati semaforizirano prometovanje u obuhvatu zahvata tako da možemo očekivati na tom dijelu grada cijelu 2023. godinu otežano prometovanje uz privremenu regulaciju – zaključio je pročelnik i zamolio građane za strpljenje.

zatvori