Nedjelja, 5. svibnja 2024.

[POKLANJAMO] Ludens teatar ugošćuje komediju ‘Demokracija’, a mi znamo koga vodimo na predstavu

Ludens teatar ugošćuje Zijaha Sokolovića i Dražena Šivaka s komedijom “DEMOKRACIJA”.

Portal Drava.info i Ludens teatar vodi vas na predstavu.

Po dvije ulaznice osvojile su Petra Imbriovčan, Marta Sandrovcan i Lorena Ostojić. Daljnje upute poslali smo vam u Facebook inbox.

Predstava igra 24. veljače u Domu mladih Koprivnica u 20 sati, a napravljena je po tekstu i režiji Zijaha Sokolovića.

Zijah Sokolović je već na prošlom gostovanju s predstavom “CABAres, CABArei” oduševio koprivničku publiku dok je Dražen Šivak Koprivnici pokazao impresivno glumačko umijeće u predstavi “Mistero Buffo”.

Predstava DEMOKRACIJA je duhovito, kabaretski-poučno, uvjerljivo, talentirano i kreativno – ispričana scenska priča o raznim oblicima NEUSPJELE demokracije. Naravno, tu su i priče ili samo bljeskovi ili citati, priče i pričice o tiraniji i tiranima, ali glavni materijal je analiza smisla, svrhe i mogućnosti demokracije, kao do sada najboljeg, iako daleko od savršenog oblika vladavine u državama i društvima. Glavna ideja predstave je da demokracija nije jednom dat model vladavine – nego je to PROCES usavršavanja društvenih odnosa i političkih odnosa. Umjetnički jezik ove predstave je neodoljiv! Igrajući duhovite, kratke scene, s preokretima, komentarima, ironijom i samoironijom, kroz citate poznatih dramskih djela iz povijesti, Dražen Šivak i Zijah A.Sokolović, nas vode, skokovito, nevjerojatno razigrano, slobodno i iskreno, a tehnički savršeno, kao satni mehanizam, bez ijedne greške, kroz svijet kazališta i politike, povijesti i filozofije, sociologije, poezije…ova predstava je postala MODEL, da se publika sama preispita i SLOBODNO ODLUČI – u ovom slučaju o izborima, a u sljedećem slučaju o vlastitom životu.

Ulaznice se mogu kupiti u uredu Ludens teatra (Hrvatske državnosti 10), Šarenom dućanu, Orro Baru i Hotelu Podravina te na ulaznice.hr. Za rezervacije i informacije nazvati 0977583367.

zatvori