Ponedjeljak, 6. svibnja 2024.

Podravke i Podravci nisu oduševljeni Letom 3 i Mamom ŠČ!: Sramote nam Hrvatsku! Ni kraja, ni konca. Katastrofa bez apostrofa

Glavna tema u Lijepoj Našoj ovih dana je pobjeda riječke grupe Let 3 na Dori, hrvatskoj pjesmi za pjesmu Europe, s pjesmom Mama ŠČ!

Nastup i pjesma riječkih rokera izazvale su brojne reakcije u hrvatskoj javnosti, a mi smo odlučili istražiti vox populi Podravine i pozvali slušatelje uživo u programu Podravskog radija da komentiraju pjesmu i nastup.

Evo što Podravina misli o pobjedničkoj pjesmi Dore, grupi Let 3 i pjesmi Mama ŠČ!:

– Kome se sviđa, nek’ sluša!

– Pjesma mi je super, nešto drugačije nego dosad. Svi ostali su stali na tu binu i njihali se k’o biljka na vjetru. Stajling? Njihova stvar. Ako s takvim kostimima odemo “van” mislim da će nas diskvalificirati. Ali s druge strane, naše pjevačice dođu gole guze i grudi i to je kao prihvatljivo, ali dok se pojavi neki muški s golom stražnjicom, onda “Sram ga bilo”. Ako mogu ženske, zakaj ne bi i muški?

– Po meni je to nonsens od pjesme. Glede vizualno, glede pjesme, katastrofa bez apostrofa. Žalosno u što se taj Eurosong pretvorio.

– Oni su poznati po provokativnim nastupima. Ako to danas prolazi u Europi, to je njihova stvar. Prihvaća li Europa spektakle te vrste? Izgleda da da. Moji favoriti nisu, sretno im bilo.

– Mi imamo problem u Podravini s divljim svinjama. Mislim da bi bilo dobro da oni dođu tu, vjerujem da bi te svinje pobjegle iz borovine.

– Bila sam kompletno razočarana u Doru, nisam imala živaca gledati do kraja. Mi imamo toliko krasnih pjevača, a dok dođe Dora, ja nijednog ne znam.

– Sramote nam Hrvatsku! Ni kraja, ni konca, ne znaš o čemu se radi u pjesmi, nit’ su obučeni, ništa. Više od katastrofe.

– Mislim da će biti jako teško da uopće dobe koji bod “vani”. Idemo unazad, prošlost nam je stalno u podsvijesti. Smatram da je pjesma politička. Nije loša, ali nije dorađena. Neće doći do finala.

– Vidi se da na zadnjim Eurosongovima prolaze gluposti, pa bi zato naši mogli proći ok. Ako nije prošao Jacques na primjer, oni bi mogli proći. Čim veća glupost, tim bolje. Takva je Europa naša. Pjesma je ok, onom tko razumije.

– Ovom pjesmom pozivaju na rat. Budemo se zamjerili cijeloj Europi. Ne znam kako je naša država dozvolila da se to pošalje na Eurosong. Ako se Putinu zamjere, onda smo nadrapali. Sve je u redu dok je u našim granicama, ali ako tako nešto ide u Europu, gdje su fini ljudi, onda nije ok.

– Mogla bih jako dobro peći palačinke uz ŠČ. Čak i čupavce! – posljednji je zaključak jedne od brojnih slušateljica i slušatelja koji su se javili uživo u program Podravskog radija.

Spomenimo i da će se Eurosong po 67. put održati 9., 11. i 13. svibnja u Liverpoolu nakon što Ukrajina, pobjednica natjecanja 2022. godine s pjesmom Stefania Klush Orkestra, nije mogla ispuniti zahtjeve za domaćinstvo zbog sigurnosnih problema izazvanih invazijom Rusije na Ukrajinu u veljači prošle godine.

Tekst: Božidar Kovač

zatvori