Nedjelja, 5. svibnja 2024.

Podravkašice večeras igraju osminu finala Kupa protiv Udarnika, trener Pranjić: Od prve minute ću tražiti čvrstu i agresivnu obranu

Rukometašice Podravka Vegete večeras gostuju u Velikoj Gorici.

U koprivničkom klubu govore da je na rasporedu utakmica osmine finala hrvatskog Kupa za žene koju će Podravkašice igrati protiv Udarnika i to u 20 sati. Udarnik je drugoplasirana ekipa Druge hrvatske rukometne lige Zapad koja je po prvi puta izborila ulazak među 16 najboljih.

Uvertira ovoj utakmici bit će pak i utakmice mlađih dobnih skupina koje su dio inicijative domaćina. Nastupit će tako dvije Podravkine ekipe – djevojčice U-12 pod vodstvom trenerice Snježane Petike i U-14 pod vodstvom trenerice Đurđice Zečević.

Utakmicu Podravke najavio je trener Antonio Pranjić.

– Počinje Kup, natjecanje u kojem Podravka uvijek ima velika očekivanja. Gostujemo u Velikoj Gorici gdje ćemo po prvi puta nastupiti protiv ekipe Udarnika. Tu ekipu pratimo i znamo da pruža dobre igre u svom rangu natjecanja. Utakmicu ćemo shvatiti ozbiljno i od prve minute ću tražiti čvrstu i agresivnu obranu te pokušati nametnuti brzi ritam – rekao je.

Svoje viđenje večerašnjeg susreta dala je i Podravkašica Hannah Vuljak.

– Udarnik je ekipa koja pokazuje svoje kvalitete u ligi u kojoj se natječe. Mi želimo dobro ući u utakmicu uz čvrstu obranu i pokazati dobru igru u gradu kojem prva ekipa nastupa po prvi puta – naglasila je.


Raspored večerašnjih utakmica:

17:30 Djevojčice U-12 Udarnik – Podravka

18:30 Djevojke U-14 Udarnik – Podravka

20:00 Seniorke ŽRK Udarnik – Podravka Vegeta

zatvori