Nedjelja, 5. svibnja 2024.

Podravkašice uvjerljive protiv Zameta, trener Pranjić: Imali smo nove zadatke koje smo dobro odradili

Rukometašice Podravka Vegete jučer su na gostovanju u Rijeci upisale uvjerljivu pobjedu protiv Zameta rezultatom 41:20.

U koprivničkom klubu govore da se utakmica igrala u sklopu 13. kola Prve hrvatske rukometne lige za žene, a u redovima Podravke najefikasnija je bila Andrea Šimara s 10 pogodaka i 100-postotnim učinkom, dok je Zadravec postigla sedam, a Popović pet pogodaka.

Nakon utakmice svoje su izjave dali Podravkašica Andrea Šimara i trener Antonio Pranjić.

– Čestitam curama na nova dva boda, imali smo neke nove zadatke koje smo dobro odradili. Kao što smo i najavili, moramo svaku utakmicu ići maksimalno jako i prikazivati najbolje što možemo kako bismo mogli napredovati i što prije doći do onoga što želimo te pokazati da više vrijedimo nego što smo to pokazali dosad – rekao je.

Šimara je pak dodala da je ekipa nakon poraza protiv Dugog Sela morala dići glave i nastaviti dalje.

– Ova utakmica je bila dobar pokazatelj toga. Uz puno rotacije odradile smo ono što je trener tražio od nas. Dobrom obranom i istrčavanjem kontre i polukontre napravile smo prednost i nadograđivale je iz minute u minutu do kraja susreta – poručila je.

Spomenimo da se Podravkašice nastavljaju pripremati za posljednje kolo Europske lige u Mađarskoj protiv Debrecena. Utakmica se igra u nedjelju u 18 sati, a igračice putuju u subotu.


Zamet; Mraković(1), Leverić(3);Troskot 1, Plahinek 6, Budić, Mršić 2, Nekić, Budić, Tabar 3, Pleša 5, Pleše,Visković 1, Grozdanović 2, Cvijić, Strukar. Trener: Štokić Josip.

Podravka Vegeta:Bešen(11), Tucaković(4), Zadravec 7, Turk 2, Vuković 1, Stelmakh, Popović 5, Guskić 1, L. Kalaus 4, Šenvald 1, D.Kalaus 1, Mrđen, Vuljak 2, Barišić 4, Šimara 10, Pandža 3. Trener: Antonio Pranjić

Sedmerci: (Zamet 5/6)(Podravka Vegeta 3/3)
Isključenja: Zamet 4 min.(Mršić, Pleše)/ Podravka Vegeta 4 min. (Guskić, Kalaus L.)

zatvori