Utorak, 7. svibnja 2024.

Podravac i dalje na vrhu ljestvice nakon odigranog 15. kola Druge lige regije Sjever za košarkaše

Ovog vikenda odigrano je 15. kolo Druge lige regije Sjever za košarkaše.

Kolo su otvorili košarkaši Bjelovara koji su ugostili ekipu Petar Zrinski iz Vrbovca. U tvrdoj utakmici domaćini su iznenadili favorizirane Vrbovčane koji nisu uspjeli nametnuti svoj stil igre. Utakmica je završila rezultatom 83:74 za domaćina – Bjelovar. Najbolji pojedinac kod domaćina bio je Tušek s 25 poena od čega dvije trice dok je goste predvodio Pandur s 22 poena.

Ivančica iz Ivanca ugostila je ekipu Virka iz Virovitice. Bila je to utakmica kojoj je domaćin diktirao tempo te na poluvrijeme odlaze s 12 koševa razlike prednosti. U nastavku gosti pokušavaju doći u rezultatski egal, ali ne uspijevaju smanjiti prednost domaćina te utakmica završava rezultatom 85:72. Najbolji kod ekipe Ivančice bio je Herceg s 30 poena, a kod gostiju iz Virovitice Fuis je zabio 26 poena.

Dvije ekipe koje su slavile u gostima bile su Podravac iz Virja koji je u laganoj utakmici za goste pobijedio Labrada 1971 – Žurko rezultatom 71:109 te Radnik Križevci koji je slavio 73:109 u Bjelovaru kod ekipe Vedi.

Kolo su zaključili Vindija Varaždin i Međimurje Čakovec. Domaćini su do poluvremena ostvarili 13 poena prednosti te tu prednost nisu gubili do samog kraja. Utakmica završava rezultatom 85:67, a najbolji kod ekipe Vindije bio je Novak s 26 poena dok je goste predvodio Novak s 24 poena.

Na tablici je i dalje vodeći Podravac iz Virja s 26 bodova, druga je ekipa Vindije, a treći je Radnik iz Križevaca.

Tekst: Matej Baltić

zatvori